Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige Evropa, pošto su večeras u Moskvi izgubili od domaćeg CSKA sa 1:0 u revanš utakmici šesnaestine finala.

Jedini gol na stadionu VEB arena postigao je Alan Džagoev u 46. minutu.

Prvi susret, igran 13. februara na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, završen je bez golova.

Žreb za osminu finala Lige Evropa je 23. februara.

Povezana vest:  Đukić: Ekipa se vratila na pobednički kolosek

Zvezda se u prvom poluvremenu uglavnom branila i pokušavala iz kontranapada. Crveno-beli su imali nekoliko ozbiljnih pokušaja, ali bez konkretne završnice.

Nemanja Radonjić je nekoliko puta bezuspešno probao da ugrozi gol protivnika, a jednom mu je u situaciji tri na dva, posle dodavanja Bena, Aleksandar Pešić „skinuo“ loptu ispred njega.

Zvezda se dobro branila sve do finiša prvog poluvremena kada je CSKA poveo posle sporne situacije u kojoj je Manuel Fernandes igrao rukom u početku akcije. Lopta je tada došla do Konstantina Kučaeva, koji je ubacio u peterac gde je Džagoev savladao Milana Borjana.

Povezana vest:  Partizan potvrdio: Ljajić ide u Fiorentinu

Zvezda nije pretila u drugom delu sve do poslednjih 10 minuta, kada je imala dve velike šanse da izjednači i prođe u osminu finala Lige Evropa.

Prvo Aleksandar Pešić u 81. minutu nije zahvatio loptu posle ubacivanja Slavoljuba Srnića i ona je otišla pored gola uprkos izglednoj poziciji.

El Fardu Ben se potom u 90. minutu iznenada našao jedan na jedan sa golmanom ruskog tima Igorom Akinfejevom, ali je šutirao pored gola.

Povezana vest:  Murinjo potvrdio da je udaljio Karneiro, ali privremeno

Utakmica je odigrana pred 18.753 gledalaca, od čega je oko 1.000 bilo pristalica Zvezde. Nije bilo incidenata.