Alex_Ferguson_1Ferguson prekida šestogodišnji bojkot BBC?

 

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson mogao bi prekinuti svoj šestogodišnji bojkot BBC nakon silnog pritiska vođstva Premijerlige i Udruženja fudbalskih menadžera (LMA).

Te dve organizacije su u pismu Mančesteru zapretili kako će škotski stručnjak morati da se suoči sa nizom kazni ukoliko nastavi da ignoriše BBC-ove emisije “Match of the Day”, kao i program BBC-eve radijske stanice Radio 5Live.

Povezana vest:  Primedbe Crvene zvezde na predloženi zakon o sportu

Ferguson je prestao da daje izjave za BBC još 2004. godine posle dokumentarnog filma Panorama u kojem je u negativnom kontekstu spominjano poslovanje njegovog sina Džejsona, koji je u to vreme bio fudbalski agent. BBC se nikad nije izvinio, a Ferguson od tada redovno šalje svoga pomoćnika da daje obavezne izjave za televiziju i radio koji su otkupili prava na emitovanje Premijerlige.

Povezana vest:  Premijer liga pomilovala Portsmut

-BBC je napravio priču o mom sinu koja je puna besmislica. Sve su to bile izmišljene stvari, radilo se o strašnom napadu na moga sina. Ali, tako velika organizacija se nikad neće izviniti. Nije ih briga hoćete li ih tužiti jer su dobro osigurani – rekao je Sir Aleks.

Sada, prema pisanju Gardiana, Ferguson ipak razmišlja o davanju izjava BBC budući da bi novčane kazne Premijerlige u predstojećoj sezoni mogle biti drastične.

Povezana vest:  Jovetić crnogorski igrač godine