Fudbaleri Milana pobedili su danas na svom terenu Kjevo sa 3:2, u utakmici 29. kola italijanskog prvenstva i ostvarili peti uzastopni trijumf.

Milan je poveo u 10. minutu golom Hakana Čalhanoglua, a Kjevo je preokrenuo zahvaljujući golovima Marijuša Stempinjoskog u 33. i Roberta Inglezea u 34. minutu. Domaći su izjednačili golom Patrika Kutronea u 54, a pobedu je doneo Andre Silva u 82. minutu.

„Roso-neri“ su mogli ubedljivije da pobede, ali je golman gostiju Stefano Sorentino odbranio penal Frenku Kesiju u trećem minutu nadoknade vremena.

Povezana vest:  Partizan posle 0:2 osvojio bod protiv Radničkog u Nišu

Milan je šesti na tabeli sa 50 bodova, a Kjevo posle trećeg uzastopnog poraza zauzima 16. mesto sa 25 bodova i nalazi se na bod od zone ispadanja.

Roma je na gostujućem terenu pobedila Krotone sa 2:0 i ostvarila treću uzastopnu pobedu. Golove su postigli Stefan El Šaravi u 39. i Rađa Naingolan u 75. minutu.

Rimski klub je treći na tabeli sa 59 bodova, a Krotone se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 24 boda.

Povezana vest:  Inter dao Mansinija Milanu

Fiorentina je kao gost pobedila Torino sa 2:1. „Ljubičasti“ su poveli u 59. minutu golom Žordana Veretua, koji je prethodno, u 14. minutu promašio penal. Izjednačenje domaćem timu doneo je Andrea Beloti u 86. minutu, a Fiorentina je pobedila golom Sirila Teroa u trećem minutu nadokande vremena iz penala.

Posle treće vezane pobede Fiorentina je deveta na tabeli sa 41 bodom, a Torino, koji je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, zauzima 10. mesto sa 36 bodova.

Kaljari je kao gost pobedio Benevento sa 2:1, a golove je postigao u nadoknadi vremena. Benevento je poveo u 46. minutu golom Enrika Brinjole, Kaljari je izjednačio golom Leonarda Pavoletija u drugom minutu nadoknade vremena, a pobedio je u šestom minutu sudijske nadoknade pogotkom Nikole Barelje iz penala.

Povezana vest:  Flamengo dobio titulu sa 24 godine zakašnjenja

Kaljari je 14. na tabeli sa 29 bodova, a Benevento je poslednji sa 10 bodova.

Atalanta je kao gost pobedila Veronu sa 5:0, a istim rezultatom Inter je ranije danas pobedio Sampdoriju u Đenovi.

Večeras igraju Lacio-Bolonja i Napoli-Đenova.