Američki fudbalski klub Los Anđeles Galaksi naveo je danas da je njegov novi igrač Zlatan Ibrahimović jedan od najboljih fudbalera svih vremena, posle transfera Šveđanina u taj klub iz Mančester junajteda.

Transfer Ibrahimovića prvo je objavljen kao oglas u Los Anđeles Tajmsu, a zatim je Galaksi potvrdio dolazak 36-godišnjeg švedskog napadača.

Takođe, na celoj strani Tajmsa objavljena je i poruka Ibrahimovića: „Dragi Los Anđeles, nema na čemu“.

Trener Galaksija Zigi Šmid rekao je da će Ibrahimović imati pozitivan uticaj na ekipu.

Povezana vest:  Pauljević potpisao za Partizan

„Dolazak jednog od najboljih strelaca u istoriji fudbala će izuzetno pomoći našem klubu u trci za šesti trofej. Kao jedan od najboljih i najtrofejnijih igrača svih vremena, verujemo da će Zlatan biti najopasniji napadač naše lige“, rekao je Šmid.

Ibrahimović je kao slobodan igrač iz Mančester junajteda prešao u Galaksi, pošto je u četvrtak sporazumno raskinuo ugovor sa engeskim klubom. Njegov ugovor sa Junajtedom trebalo je da istekne na leto.

Povezana vest:  Lešnjak: Individualnim kvalitetom smo došli do tri boda

Upitan da li je Los Anđeles dovoljno veliki da izdrži njegovu ličnost, Ibrahimović je odgovorio: „Ako nije, ja ću ga napraviti većim“.

„Posle igranja u Evropi, osvajanja 33 trofeja, igranja u najboljim ekipama na svetu, igranja sa najboljim igračima na svetu, želeo sam da dođem u SAD da igram svoju igru. Želeo sam da ljudi ovde uživaju u mojoj igri i želeo sam da pobeđujem, a za to sam izabrao Galaksi“, rekao je Ibrahimović za Los Anđeles Tajms.

Povezana vest:  Milan posle produžetaka u četvrtfinalu

Kada je došao u Junajted, Ibrahimović je rekao: „Biću bog Mančestera“.

On je u julu 2016. godine došao na Old Traford iz Pari Sen Žermena. Za engleski klub odigrao je 53 utakmice, postigao je 29 golova i osvojio Ligu Evropa i Liga kup.

Bivši fudbaler Barselone, Ajaksa, Milana, Juventusa i Intera je odigrao samo sedam utakmica, otkako je prošlog aprila pokidao ukrštene ligamente kolena.