Logo_Real_MadridU deset godina Real potrošio milijardu evra na pojačanja!

 

U konkurenciji svih evropskih fudbalskih klubova potrošnjom su se u poslednjoj deceniji najviše istaknuli madridski Real čiji su čelnici na pojačanja potrošili više od milijarde evra. Nijedan drugi klub nije se ni približio toj cifri, iako se ne može reći da se vlasnik Čelzija Roman Abramovič svojski nije mnogo trudio, a i da se na jednako rastrošan način ponašaju u Mančester Sitiju.

Povezana vest:  Bajer Leverkuzen pobedio Zenit i zakoračio u nokaut fazu

Semi Kedira, Serđio Kanales, Pedro Leon i Angel Di Maria su ovosezonska pojačanja kluba koja su koštala tek nešto više od 50 miliona evra, ali i kojima je probijena granica o kojoj velika većina fudbalskih klubova ne može ni sanjati.

U poslednjih deset godina klub se jačao trošeći silne milione, pa je tako Kristiano Ronaldo plaćen 96 miliona evra, Zinedin Zidan 72, a Kaka 64. Ova trojca fudbalera su najskuplji među 48 fudbalera koji su u poslednjih deset godina stigli na Santiago Bernabeu. Samo u prošloj sezoni pojačanja predvođena Ronaldom i Kakom plaćena su 253 miliona evra.

Povezana vest:  Štutgartu sva tri boda u Hamburgu

Poređenja radi Barselona je potrošila u istom period 713 miliona evra, a Čelzi 650. U poslednje tri godine Siti je na pojačanja dao 400 miliona evra najavivši da će krenuti putem Reala.