Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras u Torinu ekipu Juventusa sa ubedljivih 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Dva gola za „kraljevski“ klub postigao je Kristijano Ronaldo u trećem i 54. minutu, a u strelce se upisao i Marselo u 72.

Prošlogodišnji finalisti Lige šampiona odigrali su sjajnu utakmicu u Torinu, s puno tempa i prilika, a daleko zadovoljniji nakon prvog meča su fudbaleri španskog tima.

Real je poveo posle samo dva minuta i 47 sekundi igre, a strelac je bio Ronaldo. Isko je centrirao s leve strane, Portugalac je se sjajno snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu iza leđa Đanluiđija Bufona.

Povezana vest:  Sudija u Rusiji oslobođen optužbi za rasizam

Tim golom Ronaldo je ispisao nove stranice istorije, pošto je postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao golove na 10 uzastopnih mečeva. To je bio njegov 118. gol u Ligi šampiona, a najbrži koji je ikada postigao u najelitnijem takmičenju.

Do kraja prvih 45 minuta moglo je biti još nekoliko golova. Gonsalo Iguain je u 23. minutu imao dobru priliku, ali se Kejlor Navas sjajno bacio i sprečio izjednačenje. Potom je u 36. šut oprobao Toni Kros sa dvadesetak metara, ali je prečka sprečila ubedljivije vođstvo Reala.

Povezana vest:  Pike u Barseloni do 2019. godine

Fudbaleri „stare dame“ su u finišu poluvremena u nekoliko navrata protestovali kod sudije tražeći penal, ali je Cunejt Čakir ostao neumoljiv.

U istom ritmu počelo je i drugo poluvreme, obe ekipe su u prvih desetak minuta imale prilike, ali rezultat se nije menjao do 64. minuta.

Ronaldo je u tom 64. minutu spektakularnim makacizama savladao Bufona, koji je samo nekoliko trenutaka ranije sjajno odbranio udarac Lukasa, ali je kod šuta Portugalca ostao ukopan.

Povezana vest:  Klop: Nisam kandidat za selektora Nemačke

Dva minuta kasnije Paulo Dibala je zaradio drugi žuti karton posle neopreznog starta nad Karvahalom.

Tačku na večerašnju utakmicu, a verovatno i na ovaj dvomeč, stavio je Marselo u 72. minutu. Asistent kod tog gola bio je Ronaldo.

Pobeda Reala je na kraju mogla da bude i ubedljivija, pošto je Mateo Kovačić u 88. minutu pogodio stativu, a potom je i Ronaldo propustio dve šanse da upiše het-trik.

Revanš utakmica na programu je naredne srede u Madridu.