Fudbaleri i rukovodstvo Barselone tužni su posle šokantne eliminacije iz Lige šampiona, dok je Andres Inijesta rekao da je protiv Rome verovatno igrao poslednju utakmicu u tom takmičenju.

„Moguće je da je ovo bila moja poslednja utakmica za Barselonu u Ligi šampiona. Ali, sada nije vreme da se šalju takve poruke“, rekao je Inijesta španskim medijima.

Barselona je ispustila prednost od 4:1 iz prve utakmice i u revanšu je deklasirana od Rome sa 3:0, čime je eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona.

Povezana vest:  FK Crvena Zvezda: Unosi se zla krv među klubove

Inijesta, legenda kluba, kazao je da igrači moraju da urade sve da osvoje trofeje u preostala dva takmičenja u kojima učestvuju.

„Nismo ovo očekivali i bolno je. Povređeni smo i nije pitanje da li će neko da nam oprosti ili ne jer je naša želja za pobedom uvek ista“, naveo je Inijesta.

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Marija Bertomeu izvinio se za eliminaciju.

„Stvarno mi je žao. Roma je bila bolja na terenu, verovala je i pokazala kako je kada radiš naporno. Ovo će uticati na nas, ali nadam se da će se igrači oporaviti pred veoma važne utakmice“, kazao je prvi čovek katalonskog kluba.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati i tabela 12. kola Primere

Bertomeu nije mogao da kaže da li će Ernesto Valverde ostati trener, ali da je klub spreman da se bori za sve trofeje sa ili bez njega.

Valverde je rekao da posle eliminacije ne postoji drugi način osim da glave budu uspravne.

„Moramo da se oporavimo jer su nam ostala dva takmičenja u kojima možemo da trijumfujemo. To i želimo. Takav je fudbal i ne mogu da kritikujem svoje igrače ni za šta“, rekao je Valverde.

Povezana vest:  Nigerija smenila Kešija

On je istakao da oseća potpunu odgovornost.

„Apsolutno, trener je odgovoran za sve. Ja sam taj koji bira tim, pravi izmene, priprema tim, sve… Vidljiva glava tima“, kazao je Valverde.