Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić istakao je da je prvi meč protiv Kostarike najvažniji na Svetskom prvenstvu i poručio da veruje u plasman u eliminacionu fazu, iako je priznao da je grupa sa Brazilom i Švajcarskom veoma teška.

„Sigurno je da nemamo lake rivale. Kostarika je 25. na FIFA listi, Švajcarska šesta, Brazil drugi, a mi smo 35, što ukazuje protiv koga se borimo. Sa druge strane, nećemo se unapred predati i reći da smo bez šansi. Gledajući listu, Kostarika je najslabiji naš protivnik, upravo protiv njih igramo na startu i mislim da je taj meč najvažniji“, rekao je Krstajić za brazilski Globo Esporte.

Povezana vest:  Rekordni prihodi Arsenala

Prema njegovim rečima, Srbija i u kvalifikacijama nije bila favorit protiv Austrije, Irske i Velsa, pa je završila u grupi ispred tih selekcija za direktan plasman na Mundijal.

„Pre kvalifikacija Austrija je bili favorit, zajedno sa Irskom i Velsom… Bili smo četvrti po rangu u grupi, niko nije obraćao pažnju na nas, ali smo sa dobrom hemijom i atmosferom u ekipi kao prvi se plasirali na Mundijal. Zato mislim da moji igrači imaju veliki kvalitet i karakter da odigraju odlično na turniru“.

Povezana vest:  Borusija pobedila Hertu

Kako naglašava, normalno je da postoji pritisak, ali se ne plaši velikog izazova koji je pred njim i reprezentativcima.

„Imam sjajan stručni štab, kao i znanje, a neke stvari koje mi nedostaju su popunjene mojim osobljem“, kaže Krstajić.

Bivši reprezentativac dodaje da mu je čast što će predvoditi „orlove“ u Rusiji, nakon što je na klupu došao posle kvalifikacija i smene Slavoljuba Muslina.

Povezana vest:  Poketino: Biće veoma teško protiv Zvezde u Beogradu

„Privilegija je biti navijač Srbije, podržavati reprezentaciju u velikim mečevima, a kamoli biti čovek koji je vodi sa klupe na tako važnom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo. Bez sumnje, ispred mene je veliki zadatak i odgovornost. Čast mi je što ću pokušati da predvodim svoju zemlju na najbolji način“, zaključio je on.

Duel Srbije i Kostarike igra se 17. juna u Samari, pet dana kasnije zakazan je meč sa Švajcarskom u Kaljiningradu, a 27. juna protiv Brazila u Moskvi.