Fudbaleri Vojvodine imaju obavezu da pruže maksimum protiv Crvene zvezde uprkos tome što utakmica nema rezultatski značaj, izjavio je danas pomoćni trener Goran Šaula.

„Crvena zvezda je favorit i tu nema dileme. Imaju kvalitetniju ekipu od nas, ali mi imamo obavezu da pružimo maksimum i ne sumnjam da će tako biti. Probaćemo da ponovimo igru kao protiv Partizana i videćemo za čega će to biti dovoljno“, rekao je Šaula na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Skols produžio ugovor sa Junajtedom na još godinu dana

Vojvodina će u nedelju dočekati Zvezdu u 36. kolu Super lige Srbije.

Šaula je čestitao Crvenoj zvezdi na tituli i „izvanrednoj sezoni“, u kojoj su u Evropi igrali fenomenalno i nisu imali sreće da odu dalje.

Novosadski klub ima problema sa sastavom, zbog čega će pružiti šansu dvojici igrača iz omladinske škole, Mandiću i Neškoviću, koji će se naći u protokolu.

Po rečima Šaule, u ekipi Vojvodine željno čekaju utakmicu.

„Trenerima je obaveza da motivišu igrače za svaku utakmicu, tako da ćemo to i uraditi. Znate i sami šta znači ime Crvene zvezde, pa će svi igrači biti dodatno motivisani za taj meč i u to nemojte sumnjati. Nastupiće igrači koji su igrali i na prethodnim utakmicama, jer ovo nije nikakva audicija. Neki koji su manje igrali će možda dobiti šansu u drugom poluvremenu, ali startna postava će sigurno biti naša najkvalitetnija ekipa u ovom momentu“, kazao je Šaula.

Povezana vest:  Gazprom proširuje međunarodni dečiji društveno odgovorni projekat "FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO"

Pojedini mediji su preneli da se Crvena zvezda interesuje za kapitena Vojvodine Dušana Jovančića.

„Na njega to ne može da utiče jer to je jedan izvanredan momak i igrač, pa me ne čudi što Crvena zvezda hoće da ga dovede. Njega je prošle zime hteo Partizan, pa samim tim, kad se ta dva velikana interesuju za njega, to znači da ima i igračke i ljudske kvalitete“, rekao je Šaula.

Povezana vest:  UEFA izbacila Metalurg iz evropskih takmičenja

Utakmica između Vojvodine i Zvezde igraće se u nedelju od 17.00 na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.