Utakmicama 38. kola, danas je završena sezona u Premijer ligi, a fudbaleri Liverpula su pobedom nad Brajtonom od 4:0 osigurali plasman u Ligu šampionu.

Liverpul je sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli sa 75 bodova i naredne sezone igraće u najjačem evropskom takmičenju. S druge strane, Brajton je na 15. poziciji sa 40 osvojenih bodova.

Ekipa sa Enfilda je povela u 26. minutu golom Mohameda Salaha. To je bio 32. gol Egipćanina ove sezone, čime je postao novi rekorder Premijer lige.

Na 2:0 povisio je Dejan Lovren pogotkom glavom u 40. minutu, treći pogodak postigao je Dominik Solanke u 53, a konačan rezultat postavio je Endru Robertson pet minuta pre kraja meča.

Povezana vest:  Dodić: Dovešćemo na probu nekoliko igrača iz Afrike

Fudbaleri Totenhema su na svom terenu, posle uzbudljivog meča, pobedili Lester sa 5:4.

Po dva pogotka za Totenhem postigli su Hari Kejn i Erik Lamela, a jednom je svoju mrežu zatresao i Kristijan Fuks. Dvostruki strelac za Lester bio je Džejmi Vardi, a mrežu domaćeg tima zatresli su i Rijad Marez i Keleči Ihenačo.

Totenhem je sezonu završio kao treći sa 77 bodova, dok je Lester na devetom mestu sa 47.

Fudbaleri Mančester sitija su pobedom nad Sautemptonom od 1:0 završili sezonu i stigli do brojke od 100 osvojenih bodova. Pobedu Sitiju doneo je Gabrijel Žesus u poslednjim sekundama utakmice.

Povezana vest:  Edin Džeko u Juventusu za 30 miliona evra

Sautempton je i pored poraza izborio opstanak, pošto je Svonsi izgubio od Stouka sa 2:1 i naredne sezone igraće u Čempionšipu.

Arsenal je na oproštaju Arsena Vengera od kluba pobedio Hadersfild u gostima sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Pjer Emrik Obamejang u 38. munutu.

Arsenal je šesti na tabeli sa 63 boda, dok je Hadersfild na 17. mestu sa 37.

Minimalnom pobedom od sezone se oprostio i Mančester junajted, koji je slavio protiv Votforda na svom terenu. Pobedu Junajtedu doneo je Markus Rašford u 34. minutu. Junajted je drugi na tabeli sa 81 bodom, a Votford na 14. mestu sa 41.

Povezana vest:  Ren izbio na lidersku poziciju

Fudbaleri Čelsija su izgubili u gostima od Njukasla sa ubedljivih 3:0. Čelsi je peti na tabeli sa 70 bodova, dok je Njukasl deseti sa 44.

U preostalim mečevima poslednjeg kola, Vest Hem je slavio protiv Evertona sa 3:1, Kristal Palas je sa 2:0 bio bolji od Vest Broma, dok je Bornmut pobedio Barnli sa 2:1.