Fudbalski klub Rad apelovao je na Sudijsku komisiju da u poslednjem kolu Super lige delegira arbitre koji odlukama neće uticati na konačan rezultat njegove utakmice s Javorom, koja može da odluči ko će ispasti iz lige.

-Kao fudbalska sredina koja je oduvek afirmisala prave fudbalske vrednosti i iznedrila poštovane ambasadore naše države u najvažnijem sportu na planeti, apelujemo na Sudijsku komisiju da u poslednjem kolu, u utakmici Javora i Rada, delegira sudije koje neće svojim odlukama uticati na konačan rezultat meča, nego isključivo da učinak 11 na 11 fudbalera bude odlučujući faktor ko će u niži rang, a ko će i naredne godine biti član fudbalske elite Srbije – navodi se u saopštenju Rada.

Povezana vest:  Vermezović: Nezgodan rival, imamo šta da naučimo

Rad pred poslednje kolo zauzima 13. mesto na tabeli Super lige sa 25 bodova, dva više od Javora, a tri od Bačke. Poslednjeplasirani Borac iz Čačka je odavno ispao, a poslednje kolo odlučiće koja će još ekipa naredne sezone igrati Prvu ligu Srbije.

Rad će u 37. kolu srpskog prvenstva u četvrtak od 17.00 gostovati Javoru u Ivanjici, a u istom terminu će Bačka dočekati ekipu Borca.

Povezana vest:  Saki: Pogba, ostani u Juventusu

-Verujući u iskrenost, čestitost i ispravnost u delegiranju delilaca pravde za meč poslednjeg kola u Ivanjici, kao i u sudijske odluke koje neće privilegovati nijedan tim u četvrtak, naša ekipa će se fokusirati isključivo na zeleni teren i spremnost da kroz vitešku igru i zalaganje svakog našeg igrača, ostvarimo rezultat koji će nam omogućiti da i sledeće sezone budemo članovi istog ranga takmičenja – piše u saopštenju Rada.

Povezana vest:  Kanavaro i zvanično novi trener Gvangžua