uefa-euro-2012-logoUEFA pohvalila Ukrajinu

 

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da dobro teku pripreme Ukrajine u organizaciji Evropskog prvenstva 2012. godine, ali da vlasti te zemlje moraju još da rade na obnovi infrastrukture, rekonstrukciji stadiona I saobraćajnim vezama.

Generalni sekretar Uefa Đani Infantino posetio je Ukrajinu i tokom dva dana obišao četiri grada koji će biti domaćini Evropskog prvenstva 2012. godine, u koorganizaciji sa Poljskom.

Povezana vest:  Stanojević: Ja sam bivši trener Partizana

-Ovde je urađeno mnogo posla i rokovi su ispunjeni. Veliki sam optimista i verujem da će Ukrajina uspešno organizovati turnir – rekao je Infantino novinarima.

-Ukrajina će biti u centru zbivanja, 1. jula 2012. godine Kijev neće biti glavni grad Ukrajine – biće prestonica Evrope i sveta. Bićete ponosni na svoju zemlju – dodao je on.

Međutim, Infantino je istakao da Ukrajina ima problema sa hotelskim smeštajem, ali i da stanovnici te zemlje ne govore najbolje strane jezike.

Povezana vest:  Benitez ne želi da razgovara o ostanku u Liverpulu

-Nije dobro ako imate 70.000 hotelskih soba, a da niko ne zna gde se nalaze i kako se do njih stiže. Mislim da u narednih 18 meseci ostatak sveta neće stići da nauči ukrajinski jezik, pa bi možda bilo dobro da Ukrajinci ulože malo napora i nauče po neku reč stranih jezika – rekao je on.

Povezana vest:  Gvardiola: Četiri trofeja, nije loše za prvu godinu

-Siguran sam da će sve što je obećano biti ispunjeno. Svi smo optimisti, verujemo u Fudbalski savez i vladu Ukrajine – dodao je Infantino.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič pozvao je predsednika Uefa Mišela Platinija da poseti zemlju.

-Velika je čast za Ukrajinu što je dobila priliku da organizuje Evropsko prvenstvo. Dobra organizacija turnira je državni prioritet – naveo je Janukovič u pismu objavljenom na sajtu vlade.