Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon oprostio se od tog kluba u današnjoj utakmici protiv Verone, poslednjoj u ovoj sezoni u Seriji A, a tokom koje su crno-beli proslavili osvajanje sedme uzastopne šampionske titule.

Bufon je danas u Torinu odigrao poslednju utakmicu za crno-bele, koje napušta posle 17 godina. On je prošlog četvrtka saopštio odluku, ali nije naveoda li će i gde nastaviti karijeru.

Bufon je već tokom zagrevanja počeo da se oprašta od navijača i saigrača, a bivši kapiten italijanske reprezentacije je nekoliko minuta proveo pored tribina iza gola i uplakan se grlio s brojnim navijačima.

Povezana vest:  Mesi: Želim da Valverde ostane u Barseloni

Navijači su na tribini razvili veliku zastavu sa likom 40-godišnjeg golmana, a tokom utakmice su pevali pesme i uzvikivali parole podrške i zahvalnosti.

Bufon je zamenjen u 63. minutu utakmice i teren je napustio uz ovacije. Njega su zagrlili svi saigrači i članovi stručnog štaba dok je on pokušavao da zadrži suze, a zatim su se s njim pozdravili i igrači Verone.

Povezana vest:  Ronaldo na rođendan poželeo titulu evropskog šampiona

Bufon je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus, za koji je odigrao 656 utakmica. Ove sezone je osvojio devetu šampionsku titulu u Seriji A, a sedmu uzastopnu.

Dve titule su oduzete klubu zbog „kalčopolija“, a uz to Juventus je izbačen u Seriju B, a Bufon je i tada ostao u klubu i pomogao mu da se vrati u prvu ligu.

Među brojnim rekordima za klub i reprezentaciju, Bufon drži i onaj od 974 uzastopnih minuta bez primljenog gola, u sezoni 2015-2016. On, međutim, nije uspeo da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom.

Povezana vest:  Nastasić: Srećan sam u Šalkeu, hoću da osvojim Bundesligu

Od 1997. do 2018. godine odigrao je 176 utakmica sa reprezentaciju, iz koje se povukao pošto ekipa nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sa „azurima“ osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj.