Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da osvoji Kup Srbije i tako „zaokruži odličnu sezonu“.

„Svesni smo važnosti ove utakmice i idemo sa velikim ambicijama i željom da osvojimo to takmičenje jer bismo uzimanjem Kupa zaokružili jednu odličnu sezonu. Čeka nas težak posao, ali ćemo od prvog minuta jurišati“, rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan će u sredu od 19.00 u Surdulici igrati finale Kupa Srbije protiv Mladosti iz Lučana.

„Ova utakmica nam svima određuje sudbinu. Ne razmišljam previše šta će se desiti posle, stvari će se dešavati same po sebi. Sada je najbitnije da osvojimo trofej. Hoćemo da pobedimo, uvek je lepo podići pehar. Moraćemo mnogo da se oznojimo za ovaj pehar“, rekao je Đukić.

Povezana vest:  Bekamov pogodak prvi put u sezoni

Crno-beli su završili na drugom mestu u Super ligi Srbije, a igrali su šesnaestinu finala Lige Evropa.

Ako pobedi Mladost, Partizan će osvojiti treći Kup zaredom, a Đukić je istakao da će crno-beli pokušati da „ispišu istoriju“.

„Sezona je bila turbulentna. Odlično je bilo u Evropi i Kupu, drugi u ligi i mislim da je sezona odlična ako osvojimo Kup“, kazao je Đukić.

Govorilo se i o terenu stadiona u Surdulici.

„Teren će biti mali, mali i kapacitet, ali šta je, tu je, moramo da se prilagodimo. Nema kukanja i jaukanja. Bitno je da dobro počnemo utakmicu jer smo svesni terena koji nas čeka. Nema izgovora“, naveo je trener Partizana.

Povezana vest:  Keirison otišao iz Barselone na pozajmicu u Kruzeiro

Crno-beli su se više puta žalili na to što će se finale Kupa igrati u Surdulici.

„Niko nije dobio objašnjenje zašto se igra u Surdulici. Zaključujem kao sportski radnik da je to da bi se fudbal favoritovao u manjim sredinama. Ako je tako, nek se svake godine igra u manjim sredinama, ne samo ove godine. Videćemo sledeće“, rekao je Đukić.

On neće moći da računa jedino na povređenog Luku Cucina, dok će svi ostali biti spremni za utakmicu.

Đukić je dodao da ga ne zanima ko će suditi utakmicu i da je to stvar na koju ne obraća pažnju „čak ni u srpskom fudbalu“.

Fudbaler crno-belih Miroslav Vulićević rekao je da ne bi imao ništa protiv da se ponovi situacija iz prošle sezone kada je Partizan osvojio Kup.

Povezana vest:  Dosena uhapšen zbog krađe u radnji luksuzne robe

„Čeka nas 90 minuta teške borbe. Potrudićemo da iznenađenja ne bude. Iza nas je teška sezona, ali ekipa ima snage i motiva da je završi veoma, veoma uspešno. Uvek može bolje u Partizanu, ali je iza nas uspešna sezona“, rekao je Vulićević.

Desni bek i zamenik kapitena je kazao da je Partizan uvek imao problema sa ekipom Mladosti, ali da je ekipa spremna na sve.

Upitan ko će podići trofej ako ga osvoje u Surdulici, on ili Saša Ilić, Vulićević je uz osmeh odgovorio: „Zna se, ja idem na konferencije, a Saša diže trofeje“.