Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je napravio pravi izbor fudbalera za Svetsko prvenstvo i da nije bilo sujete i konflikta kada je reč o izostavljenim igračima.

-Nije bilo lako, ali sam ponosan na stručni štab jer smo iscrpno radili i, sa zadovoljstvom mogu da kažem, napravili pravi izbor. Fond igrača uopšte nije veliki – rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Krstajić je saopštio spisak sa 27 igrača koji će konkurisati za mesto u timu na Svetskom šampionatu koji će se igrati u Rusiji. Spisak će na 23 imena biti skraćen 3. ili 4. juna.

-Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu – kazao je Krstajić.

Povezana vest:  Anži demantovao da je poslao ponudu za Mesija

Nisu, izmedju ostalih, pozvani Ivan Obradović, Nemanja Gudelj, Nikola Maksimović, Dušan Basta.

-Spisak moramo da skratimo, a odluka je bila na meni i stručnom štabu, kako mislim da je najbolje. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Najviše bih voleo da mogu da vodim 35, ali ne mogu – naveo je selektor Srbije.

Kada je reč o povredjenom Matiji Nastasiću, Krstajić je rekao da je on „bitan šraf“ i da će 26. maja biti poznato da li će na njega moći da računa u Rusiji. Upitan za najboljeg strelca Super lige Srbije Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde i da li je degradacija domaćeg prvenstva to što ga nije pozvao, Krstajić je odgovorio odrično.

Povezana vest:  EVROKUPOVI ŽREB, Sutra žreb za evrokupove

-Pešić je četvrti špic sa spiska od 35 imena. On je prvi strelac lige. Prijović je prvi strelac grčke lige, Mitrović mnogi kažu naš najbolji špic, Jović se dokazuje u nemačkom prvenstvu. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega, da komentarišemo da dobro našem fudbalu – naveo je selektor.

Dodao je da je ostalo 27 igrača na spisku jer je sezona bila duga i je mnogo njih igralo na visokom nivou tako da trenažni proces neće biti isti na početku priprema i kasnije. Reprezentacija Srbije će biti u Grupi E na šampionatu sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom. Prethodno će na pripremama u Austriji igrati prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Barselona protiv Čelsija ide na sve ili ništa

-Neću otkrivati sve adute na tim utakmicama. Sastav će protiv Čilea sigurno biti kombinovan. Kostarika je prva u nizu na Svetskom prvenstvu i najbitnija je, odredjuje kako i šta dalje, diže ili spušta atmosferu – rekao je Krstajić.

Govoreći o ciljevima na Svetskom prvenstvu, selektor je ponovio ono što je govoreno i ranije, da je sam plasman uspeh.

-Sam plasman je veliki uspeh i učinićemo sve da napravimo dobru atmosferu i prezentujemo Srbiju na pravi način. Ne bežimo od odgovornosti i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Rusiji – kazao je selektor srpskih fudbalera.

Mladen Krstajić je iskoristio priliku da čestita Crvenoj zvezdi titulu šampiona Srbije, Partizanu trofej u Kupu, a Radničkom i Spartaku plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.