Trener Partizana Miroslav Đukić izvinio se danas predsedniku tog fudbalskog kluba Miloradu Vučeliću zbog, kako se navodi „neprimerenih izjava“ po završetku sezone.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu, u prostorijama kluba ;danas je održan sastanak članova Odbora za hitna pitanja sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, prvim trenerom Miroslavom Đukićem i prvim pomoćnikom Goranom Pandurovićem.

Partizan je naveo da su prisutni izrazili uverenje da su „organsko jedinstvo i međusobno uvažavanje suštinski element svake, a posebno sportske, saradnje“.

Povezana vest:  Ninković: Lopta nije htela u mrežu

„U tom smislu, usled pogrešne percepcije određenih tokova u FK Partizan a svestan načela podele nadležnosti, klupskih dužnosti i discipline, prvi trener je izrazio žaljenje i izvinjenje predsedniku kluba Miloradu Vučeliću i članovima Upravnog odbora usled neprimerenih izjava datih u sredstvima javnog informisanja“, piše u saopštenju.

Partizan nije odbranio titulu ove sezone, pošto je Super ligu završio sa 17 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, odbranio je Kup i plasirao se u šesnaestinu finala Lige Evropa. Đukić je u više navrata rekao da je sezona bila vrhunska, kao i da će stručna komisija proceniti njegov rad, pomenuvši između ostalih Vučelića i njegovog sina.

Povezana vest:  Prva Bekamova puna utakmica nakon povrede

Odbor za hitna pitanja istakao je neophodnu potrebu za nastavljanjem dobre prakse održavanja autonomije rada sportskog, upravnog i administrativnog sektora, tesne saradnje uz poštovanje i rad na unapređenju svih segmenata kluba.

„Izražavajući potpuno jedinstvo Upravnog odbora i sportskog sektora kluba, uz želju da u budućnosti sve Partizanove snage samo jačaju i sabiraju se, Odbor za hitna pitanja, na čelu sa predsednikom kluba, ističe nadu u još bolje zajedničke sportske rezultate u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Trener Juventusa Luiđi Delneri: Ne razmišljam o ostavci