kzn_hajat_fssFSS i Antić nastavljaju pregovore

 

Fudbalski savez Srbije i selektor „A“ reprezentacije Radomir Antić nastavljaju pregovore, a postoji pozitivan pomak u pogledu revizije njegovog ugovora, saopšteno je danas posle sednice Izvršnog odbora FSS-a.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić je rekao novinarima da je došlo do pozitivnog pomaka u pregovorima sa Antićem i da razgovori moraju da se završe najkasnije do utorka.

-Na našu odluku značajno je uticala inicijativa selektora Antića i njegovog tima da još jednom pokušamo da nađemo najbolje rešenje za sve. Zato smo odlučili da damo šansu razgovorima. Razgovarali smo juče i danas, nastavićemo i narednih dana, sve do utorka – rekao je Karadžić.

Istakao je i da selektor Srbije mora da objasni kako namerava da vodi reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto je suspendovan.

Karadžić je ukazao da će FŠ tražiti druga rešenja ako ne bude

Povezana vest:  Snajder od sledeće nedelje u Junajtedu?

postignut dogovor sa Antićem.

-U razgovorima će biti reči o kazni FIFA, o reviziji ugovora I odnosima koji su u poslednje vreme opterećivali fudbalsku javnost – kazao je prvi čovek FSS.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da će Antić biti smenjen zbog lošeg rezultata reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kojem „orlovi“ nisu prošli prvu fazu takmičenja, ali I jer selektor nije pristao na reviziju ugovora.

-Novac nije najvažniji, već pitanje kazne. Antić bi trebalo da nam kaže na koji način će ekipa biti vođena u te četiri utakmice. Što se tiče ugovora, tu se već napravljeni neki pomaci na inicijativu Antića – kazao je Karadžić i dodao da je stručno telo FSS ocenilo da je Srbija doživela neuspeh na Mundijalu.

tomislav_karadzic_kzn_hajatKaradžić je najavio da će nova sednica IO FSS najverovatnije biti u sredu i da će tek tada, ako ne dođe do dogovora sa Antićem, Savez tražiti njegovog naslednika. Prvi čovek FSS kazao je da je Savez juče i danas pregovarao sa Antićevim predstavnicima.

Povezana vest:  FK Crvena zvezda: Koga to štiti Dragan Đurić?

-Ja ću sa Antićem razgovarati verovatno u ponedeljak, a danas i juče su predstavnici FSS razgovarali sa timom koji ga zastupa, u kojem su njegov sin Dušan i advokat – izneo je on.

Reprezentacija bi u prve četiri utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj nastupala bez selektora Antića jer je on suspendovan.

Svetska fudbalska fedracija (Fifa) je suspendovala Antića zbog neprimerenog ponašanja na utakmici sa Australijom, na Svetskom prvenstvu, kada je opsovao sudiju Horhea Lariondu.

Jedna od tema sastanka Izvršnog i Odbora za hitna pitanja FSS bilo je prihvatanje ostavke selektora mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića, zbog neuspeha u kvalifikacijama za EP 2011. godine.

Povezana vest:  Mesiju "Zlatna kopačka"

-Bez obzira na neuspeh, Dujković je pokazao velike moralne vrednosti. Izvršni odbor je usvojio njegovu ostavku, a do utorka će odlučiti ko će voditi mladu selekciju u poslednja dva meča kvalifikacija – kazao je Karadžić.

Karadžić nije želeo da komentariše sukob Dujkovića i Antića oko mladih fudbalera koji su prošle nedelje igrali za „A“ tim, a selektor orlića je tražio da oni nastupe u odlučujućem kvalifikacionom meču protiv Slovačke (1:2).

-Bilo je ‘smetnji na vezama’ između njih dvojice, ali ne mogu ja da presuđujem. Toga je bilo i u mandatu prethodnog selektora mladih (Slobodana) Krčmarevića. Ipak, u svakom savezu postoji određena hijerarhija u kojoj je selektor A tima na vrhu piramide – zaključio je on.

Seniorska reprezentacija Srbije kvalifikacije za EP počinje 3. septembra utakmicom na Farskim Ostrvima.

PHOTO: ataimages.rs