Fudbalski reprezentativci Srbije Nemanja Radonjić i Andrija Živković izjavili su da očekuju da će na predstojećem Svetskom prvenstvu dobijati priliku sa klupe i to u odlučujućim trenucima utakmica.

„Najmlađi sam. Verovatno ću da budem ‘džoker’ sa klupe, kao i Andrija Živković“, rekao je Radonjić novinarima u Bad Valterzdorfu.

Radonjić, jedan od najboljih na pripremnoj utakmici sa Čileom, i Živković su među najmalđima u reprezentaciji.

„Ovde smo da se dokazujemo jer smo najmlađi, ali kad uđemo u igru zadatak je da unesemo svežinu“, kazao je Radonjić.

S fudbalerom Zvezde složio se i Živković.

„Malo se oseća trema, ali pozitivna. Jedan sam od najmlađih i jedva čekam da vidim kako izgleda igrati Svetsko prvenstvo sa A reprezentacijom. Mislim da Radonjić i ja možemo da uđemo oko 70. minuta i prelomimo meč u našu korist. Mi kao najmlađi smo tu da donesemo svežinu jer smo puni snage. Sve što se bude tražilo od nas ćemo ispuniti“, rekao je Živković.

Povezana vest:  Stevanović zadovoljan formom Tejga

Obojica su imali samo reči hvale za atmosferu u ekipi, ocenivši je kao „sjajnu“.

„Igrači su nas izvanredno prihvatili. Uz malo sreće, biće dobro na Svetskom prvenstvu“, rekao je Radonjić.

Upitan da komentariše utakmicu protiv Brazila na Mundijalu, Radonjić je rekao da se ne plaši nijednog rivala i da veruje u svoje kvalitete.

Povezana vest:  Prva domaća pobeda Šalkea

„Bilo ko da je preko puta, igram isto“, kratko je rekao Radonjić i nadovezao se na priču kada je trebalo da ga u utakmici između Crvene zvezde i Arsenala čuva Ektor Beljerin.

„To za Beljerina, iskreno, nisam ni hteo da pričam, nego su me zvali stalno i govorili ‘čuvaće te Beljerin’. E, onda sam namerno rekao da ga izazivam, jer nisam više mogao da živim od Beljerina“, dodao je.

Govoreći o golmanima, Radonjić je rekao da svaki ima mane, pa tako i Kejlor Navas iz Kostarike.

„Šta da kažem o golmanu Reala koji je uzeo tri uzastopne Lige šampiona? Fenomenalan je, ali svaki golman ima neke mane. Naravno da možemo da damo gol. Može gol kao Stojketu (Vladimiru Stojkoviću), a još bolje bi bilo da mi lopta pređe preko noge, pa uđe“, kazao je Radonjić aludirajući na gol koji je dao protiv Partizana.

Povezana vest:  Inter prihvatio ponudu Galatasaraja za Veslija Snejdera

Živković je rekao da je u reprezentaciji atmosfera dobra dodao da su on i Radonjić ponosni na Niš, grad iz kog dolaze.

„Naravno da smo ponos grada. Predstavljamo Srbiju, pre svega, ali ponosni smo i na grad iz kog dolazimo“, rekao je Živković.