Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Rusiju, gde će igrati na Svetskom prvenstvu.

„Pokazali ste koliko Srbija voli fudbal i koliko veruje u nas. Svesni smo gde idemo i šta predstavljamo, a ovo je dodatni vetar u leđa za sve nas da predstavimo Srbiju na pravi način. Nadam se da ćemo se posle Svetskog prvenstva videti u dobrom raspoloženju“, rekao je kapiten ekipe Aleksandar Kolarov u obraćanju prisutnima na beogradskom aerodromu.

Reprezentativce Srbije je na aerodromu „Nikola Tesla“ ispratilo mnogo ljudi, koji su od fudbalera uzimali autograme i fotografisali se sa njima.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Papa Franja poželeo da Mundijal protekne u duhu bratstva

„Lepo je što nas je ispratilo ovoliko ljudi. Ima euforije u narodu i ovo nam imponuje, jer je ljudima stalo. Očekujem dobru podršku i na Svetskom prvenstvu, i od Rusa i od naših“, rekao je Aleksandar Mitrović.

Igrači su dobili i tortu na poklon, koju su zajedno isekli kapiten Aleksandar Kolarov i selektor Mladen Krstajić.

„San svakog igrača je da nastupi na Svetskom prvenstvu“, kazao je Luka Milivojević.

Povezana vest:  Rabrenović podneo ostavku

Avion sa srpskim fudbalerima je tačno u 10.32 odleteo sa aerodroma „Nikola Tesla“ u ;Kalinjingrad, gde će biti baza tima za Mundijal.

Fudbaleri su sa aerodroma u Beogradu ispraćeni pesmom „Pukni zoro“ koju je uživo otpevao Nikola Rokvić.

Srbija će u mestu Svetlogorsk u Kalinjingradskoj oblasti boraviti i odatle putovati na, sigurno bar tri utakmice na šampionatu sveta.

„Kao i svi igrači, potajno se nadam da ćemo proći u drugu fazu takmičenja. Nestrpljivo čekam početak Svetskog prvenstva“, kazao je Marko Grujić.

Povezana vest:  Anćeloti primljen u Kuću slavnih FIGC

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi E, u kojoj su još Kostarika, Švajcarska i Brazil.

Prvu utakmicu igraće 17. juna protiv Kostarike u Samari, zatim će se 22. sastati sa Švajcarskom u Kalinjingradu i na kraju sa Brazilom 27. u Moskvi.

Ako prođe dalje, srpski tim će se u osmini finala sastati sa nekom reprezentacijom iz Grupe F, koju čine Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images