Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je danas da se pod njegovim vodjstvom ta organizacija transfomisala od „klinički mrtve“ do „žive i zdrave“. Infantino je na godišnjem kongresu Fifa u Moskvi rekao da je ta organizacija sada „puna radosti i strasti sa vizijom za svoju budućnost“.

Infantino je u februaru 2016. godine izabran za predsednika Fife, devet meseci pošto je američko i švajcarsko tužilaštvo pokrenulo istrage o mitu i korupciji u kojima su učestvovali visoki zvaničnici Fife, uključujući i njenog tadašnjeg predsednika Sepa Blatera.

Povezana vest:  Goleada u prvom prolećnom kolu Fair Play Zlatne lige!

Izbori za predsednika Fife održaće se 5. juna naredne godine u Parizu, a Infantino još nije rekao da li će se kandidovati za novi mandat. On je rekao da je Fifa sada „apsolutno transparentna“ u svojim finansijama, sa prihodom od više od 6,1 milijardi dolara za četvorogodišnji komercijalni ciklus vezan za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Povezana vest:  Udineze pobedio Milan, jaka kiša odložila jedan meč

-To je ostvareno uprkos najgoroj krizi koja je pogodila Fifu – naveo je Infantino.

Delegatima Fife danas bi trebalo da se obrati i predsednik Rusije Vladimir Putin, pre nego što počne glasanje za domaćina Mundijala 2026. godine. Kandidati su Maroko i zajednička kandidatura SAD, Kanade i Meksika.