sven_goran_eriksonErikson: Kapelo nije pokazao poštovanje prema Bekamu

 

Bivši engleski selektor Sven-Goran Erikson smatra da je Fabio Kapelo pokazao manjak poštovanja prema Dejvidu Bekamu zbog načina na koji je saopštio da mu više nije potreban.

Za one koji ne znaju aktuelni selektor Engleske je prošle nedelje uoči prijateljske utakmice protiv Mađarske (pobeda Engleza 2-1) u jednoj televizijskoj emisiji rekao kako je 35-godišnji Bekam prestar za angažovanje u nacionalnom timu.

Povezana vest:  Golman Hart produžio ugovor sa Mančester Sitijem

Bivši kapiten je odmah izdao saopštenje u kojem je naveo kako nije spreman da napusti reprezentaciju uprkos činjenici da zbog povrede Ahilove tetive nije igrao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

U razgovoru za BBC-ev radio Erikson je osudio Kapelov postupak, a na pitanje bi li on lično svakom igraču javio da na njega više ne računa, švedski je stručnjak odgovorio:

Povezana vest:  Lućano Spaleti novi trener Rome

-Ako se radi o igraču koji ima najmanje 20 nastupa za reprezentaciju, onda svakako. Uradio sam to nekoliko puta, između ostalog i u slučaju Dejvida Simana – rekao je on i dodao:

-Uradio bih to jer igračima želim da pokažem poštovanje, posebno onima koji su napravili puno dobrih stvari za Englesku u prošlosti. Dejvid Bekam zaslužuje svako poštovanje.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Stevanović: Partizan je izraziti favorit protiv Javora

Bivši vezni igrač Mančester Junajteda, Real Madrida i Milana, a sadašnji član LA Galaxyja, odigrao je za Englesku 115 utakmica, deset manje od rekordera Pitera Šiltona