nikolas_anjelka_i_hektor_moreno_fra_maksAnjelka: Umirem od smeha zbog suspenzije

 

Francuski fudbaler Nikola Anjelka rekao je danas da „umire od smeha“ zbog odluke Fudbalskog saveza Francuske (FFF) da ga kazni sa 18 utakmica zabrane igranja za državnu reprezentaciju.

FFF je u utorak uveče suspendovao Anelku na 18 utakmica, bivšeg kapitena Patrisa Evru na pet, Frank Riberi dobio je tri utakmice, a Žeremi Tulalan jedan meč suspenzije. Kaznu je izbegao jedino Erik Abidal.

Povezana vest:  Vukašinović veran Romantici

-Ti ljudi su pravi klovnovi… Umirem od smeha zbog te suspenzije – rekao je Anelka za list Soar.

Očekuje se da će kazna od 18 utakmica trajati dve godine, zbog čega će Anelka propustiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koije će se 2012. godine održati u Poljskoj i Ukrajini. On će 2012. godine imati 33 godine i ako se trikolori kvalifikuju, mogao bi da propusti taj

Povezana vest:  Kup Srbije: Partizan gostuje u Zemunu, Zvezda dočekuje TSC SportFudbalSrbijakup srbije

turnir.

-Ko je rekao da želim da igram za reprezentaciju… Posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi nacionalni tim je za mene prošlost – rekao je on.

Fudbaleri su suspendovani zbog štrajka na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sva 23 reprezentativca Francuske su bojkotovala jedan trening tokom Mundijala u znak protesta što je tadašnji selektor Remon Domenek odstranio Anelku iz ekipe.

Povezana vest:  Pelegrini: Siti bez Kompanija i Džeka do Nove godine

Prethodno se Anelka posvađao i izvređao Domeneka tokom utakmice protiv Meksika, koju su trikolori izgubili sa 0:2.  Francuska je takmičenje na Mundijalu završila u prvoj fazi, bez pobede, sa samo jednim bodom.