aleksandar_stanojevic_kzn_ls_1NOĆ POSLE UTAKMICE PARTIZAN – ANDRLEHT

Stanojević: Nište nije izgubljeno, idemo na pobedu

 

Jutro je pametnije od noći, bar tako kaže izreka stara. Trener crno belih Aleksandar Stanojević održao je danas brifing, tačno u podne, na kome je podcrtao neke reminiscencije sa sinoćnjeg meča. Bilo je elemenata za zadovoljstvo, ali i onih drugih, a Stanojević, kakvog je Bog dao, sve to iznosi otvoreno i bez ostatka.

Utisci sa sinoćnjeg meča.

-Ostaje žal za boljim rezultatom. Žao mi je što sa boljim rezultatom nismo završili utakmicu i tako sa veći šansama otišli u Brisel. Drago mi je da je bio pun stadion i fantastična atmosfera i uz pomoć navijača stvarali šanse i gde je svako prepoznao šansu Partizana da pobedi mi smo to svim srcem želeli. Ključni trenutak je bio primljen drugi go, gde je kod 2:1 uz dobru igru sasekao nas je taj gol a mogli smo da stignemo i do trećeg gola. To je bio ključ utakmice I teško smo mogli da se vratimo do kraja utakmice –rekao je Stanojević.

kleo_slavlje_uspravnaŠanse za revanš?

-Mi smo i prvu utakmicu morali da pobedimo. Ljudi me pitaju zašto prvo poluvreme niso krenuli otvorenije i sa više reskiranja. Kažem, ovo je plej of gde svaki go može da odlučuje o utakmici. Obazrivo smo ušli. Igrali su drugačije nego što smo očekivali. Ne treba se zaletati, imamo aktivan rezultat ali će biti teško, moramo da pobedimo ali ja verujem u ovaj tim Partizana I verujem možemo da dođemo do pobede. To nam daje za pravo, drugo poluvreme jer smo dosta ugrožavali protivnika i bili dosta konkretniji.

Povezana vest:  Vojvodina počela podelu ulaznica za polufinale kupa

Mladen Krstajić je posle utakmice najavio drugačiji stil igre Partizana u revanšu.

-Sigurno da moramo da idemo na pobedu, a to ću reći za dva dana, kada uradimo stručnu analizu utakmice sigurno moramo da odigramo takmičarsku utakmicu na rezultat da bi ušli u Ligu šampiona. Normalno da će biti rizično, moramo da uradimo nešto jer nemamo treću utakmicu a to će biti kada uradimo strateguju. Morate da znate da je Andrleht fizički dominantnija ekipa od nas. Ako uđemo u takav ritam već moramo da budemo mudri I pametni, biti takmičar I mudar, ići na pobedu, ne srljati i čekati pravi trenutak.

Dalje sledi…

-Partizan ima način igre, navijači su to prepoznali, sličan ako ne i isti ali moramo da imamo strategiju, gde se ide srcem, takmičarski dobro može da se izađe sa četvoricom igrača a da se nepređe centar. Mislim da će biti mnogo teža utakmica tamo, drugačije igraju nego na strani. Naći ćemo rešenje za njih I verujem da možemo da napravimo pozitivan rezultat.

Povezana vest:  Jorgačević umesto Stojkovića u reprezentaciji

Revanš u Briselu?

-Mislim da oni neće igrati na 0:0. Oni ne gaje taj stil igre a u kom sistemu igrati to nije bitno a imamo način na koji ćemo da ih dobijemo. Siguran sam da neće kalkulisati. Mi treba da sprečimo napada a siguran sam da ni njima neće biti lako kada se sete drugog poluvremena. Imaju dobra napada sa boka, međutim, imali smo strategiju kako da ih zaustavimo, jednu nismo zaustavili. Oni sui z dva tri poteza nas ugrožavali međutim to je ta fizika gde u Evropi moraš da imaš brzinu u igri. Rekao sam da ćemo za dve godine da stvorimo evropski Partizan.

Startna ekipa u revanš meču, da li je moguće da bude nekih izmena?

-Moguće da će biti promena u startnih 11 kada uradimo stručnu analizu onda ćemo imati jasniju analizu a siguran sam da ću već večeras znati startnih 11 za Brisel. Radiša Ilić je mogao bolje da reaguje., nisam dovoljno kompetentan da govorim. Napomenu bih, nikada nećemo tražiti krivca u našim redovima. Greške kod obrane i golmana su vidljive a teško je u zadnjoj liniji I biti golman u ekipi Partizana koja stalno napada. Ima očekivanja od navijača koje hoćemo da opravdamo. Andrleht je u igru ulazio bez riskiranja dugim loptama. Zaslužili smo bolji rezultat jer smo bolje igrali. Znači mi aplauz punog stadiona jer su osetili I videli das u igrači igrali maksimalno I u svlaionici das u bili tućni. Nama je cilj Liga šampiona. Bez obzira das mo zadovoljni nekim stvarima ima nezadovoljstva u nama.

Povezana vest:  Ivanovića zovu iz Saudijske Arabije, plata i do osam miliona

Kakos u se pokazali Igrači,  Moreira?

-Moreira nije trenirao dve nedelje na nivou nije bio ni Nemanja Tomić mora da bude konkretniji a da pokaže, ne samo da je talenat već mora da nosi igru inače neće da bude dobro po njega. Planirana je bila zamena za Moreiru jer nije prikazao dovoljno. Stranac u Partizanu mora da pokaže i da bude bolji od domaćih.

Stadion je bio pun, tražila se karta više a napravljen je spektakl za sećanje bez ijednog incidenta.

-Pun stadion i dekoracije ne vidim da se neki od igrača nije naježio. Želeli smo da zadovoljim navijače a tim aplauzom sa tribina smo pokazali ono što se od nas očekivalo.

PHOTO: ataimages.rs