aval_isah_czBeogradski muftija savetovao Isahu da jede na dan utakmice

 

Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić dozvolio je fudbaleru Crvene zvezde Avalu Isahu da se na dan utakmice ne pridržava u potpunosti ramazanskog posta. Muslimanski praznični mesec Ramazan počeo je 11. avgusta. Tokom njegovog trajanja muslimani poste, zdržavajući se od jela i pića od zore do sumraka.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Saša Stamenković: Niko nema garanciju

Isah je reprezentativac Gane i pridržava se posta, a zbog toga je morao da bude zamenjen na poluvremenu utakmice u Smederevu. Uprava Zvezde odlučila je potom da se obrati Jusufspahiću za savet.

-Muftija mu je dozvolio da se ne pridržava u potpunosti posta i da pojede nešto u toku dana kada oseti slabost. Isah je bio malo zbunjen, pošto je veliki vernik, ali se kasnije opustio – rekao je portparol kluba Marko Nikolovski.

Povezana vest:  Vladimir Volkov: Voleo bih da čitam misli!

Zvezda sutra gostuje u Inđiji u drugom kolu Super lige Srbije, a u prvom kolu je odigrala nerešeno sa Smederevom. Nedavno je islamska verska zajednica u Nemačkoj dozvolila fudbalerima muslimanima da jedu na dan utakmice, navodeći da im je to neophodno da bi dobro obavljali svoj posao.