Edin_DzekoI Real Madrid kreće u lov na Džeku
Kako se približava kraj prelaznog roka, povećava se i broj spekulacija oko senzacionalnih transfera na evropskom fudbalskom tržištu. Real Madrid je uvek među najaktivnijim klubovima, a do 31. avgusta želi u svoje redove da dovede još jednog kvalitetnog napadača.
I dok engleski mediji spominju kako je Žoze Mourinjo zainteresovan za Čelsijevog napadača Didijera Drogbu, španska Marca tvrdi da je glavna želja portugalskog stručnjaka bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko.
Madridski dnevnik podseća da je „kraljevski klub“ još junu želeo da dovede Džeku, ali tada ga je odbila cena od čak 40 miliona evra koliko je tražio Volfsburg. U Realu se nadaju da će čelnici nemačkoga kluba smanjiti zahteve na kraju prelaznog roka, posebno zato što Džeko i dalje izražava želju za odlaskom.
Volfsburg je dosad s lakoćom odbijao sve ponude, ali treba videti hoće li popustiti Realu, naravno ukoliko njegova ponuda uopšte stigne. Džeko je prošle sezone bio prvi strelac Bundeslige, a i novu je sezonu otvorio pogotkom. Postigao  je gol u utakmici Volfsburg – Bajern (2:1) koju je dobio aktualni nemački šampion Bajerna.
Povezana vest:  Dajk vratio sat, Fifa odustala od kazne