jose-mourinho_1Žoze Murinjo: Ne želim da gledam Real kako se brani

 

Portugalski trener Real Madrida Žoze Murinjo u razgovoru za španski dnevnik El Pais najavio je ofanzivni Real Madrid pod vlastitim vođstvom, i pokazao je poštovanje za Josepa Gvardiolu. Uspešnog trenera Barseloninih fudbalera Murinjo je istakao kao idealnog trenera katalonskog kluba.

-Pep je savršen trener za Barsu. Katalonac je, rođen je u Barseloni, a navijači ga obožavaju. Čuo sam da mu je novi predsednik Sandro Rosel ponudio novi šestogodišnji ugovor čim je izabran za predsednika. Ja bih Pepu ponudio ugovor na deset godina – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  Real Madrid doveo tinejdžera iz Lansa za 10 miliona evra

Sve neverni Tome koji se pribojavaju da će Murinjo, poput Fabija Kapela, u Realovoj ekipi forsirati defenzivni način igre, sasvim su se prevarili, insistira najbolji trener današnjice.

-Imam opsesiju da Real mora da igra atraktivan i napadački fudbal. Ne želim da vidim moj Real sa petoricom fudbalera koji igraju isključivo obranu.

Na pitanje šta ga, posle svega što je osvojio, dalje tera na rad, odgovorio je:

Povezana vest:  Morinjo: Neću mnogo menjati tim za Maribor

-Zašto radim? Osećam se dobro. Imam samopoštovanje i samopuzdanje. Želim da nastavim da se dokazujem i stvaram istoriju. Za pedeset godina od danas želim biti legenda Porta, Čelzija i Intera. Nastaviću da radim sve do dana dok publika ne kaže dosta. Sam nikada neću reći dosta.