Alex_FergusonFerguson ni posle šest godina ne želi da da izjavu za BBC, kazna na vidiku

 

Menadžer Mančester Junajteda Aleksa Ferguson mogao bi da zaradi kaznu nakon što je po ko zna koji put odbio da da obaveznu izjavu za BBC iako se činilo da će napokon da prekine bojkot koji traje već šest godina.

Škotski stručnak je izjave za BBC prestao da daje 2004. godine posle dokumentarnog filma Panorama u kojem je u negativnom kontekstu spominjano poslovanje njegovog sina Džejsona, koji je u to vreme bio fudbalski agent. Od tog dana Ferguson redovno šalje svog pomoćnika da umesto njega daje izjave nakon utakmica Premier lige.

Povezana vest:  Partizan odigrao nerešeno 1:1 sa Goricom

Pre početka nove sezone vođstva Premierlige i Udrženje fudbalskih menadžera (LMA) napravila su pritisak na Fergusona i Junajted, zapretivši im drastičnim kaznama ako i dalje nastavi da bojkotuje BBC koji ima pravo na emitovanje mečeva Premiershipa.

Svima se činilo da je kompromis na pomolu i da će Ferguson popustiti, ali posle utakmice 2. kola u kojoj je Mančester Junajted odigrao nerešeno 2:2 u gostima kod Fulama, menadžer Crvenih đavola je još jednom ostao nem, a pred mikrofone BBC-a poslao je ponovo svog pomoćnika Majkla Felana.

Povezana vest:  Lev trener godine, izabran idealan tim sveta

Tako je Ferguson još jednom prekršio pravila Premierlige koja se odmah oglasila saopštenjem:

-Premierliga je razočarana što BBC i Mančester Junajted još uvek nisu rešili problem s izjavama Ser Aleksa Fergusona posle utakmica. Nastavićemo da posmatramo situaciju i ponudićemo pomoć u rešavanju problema. Ali, kako se radi o kršenju pravila Premierlige, rukovodstvo će na svom sastanku u septembru razmotriti pokretanje adekvatnog postupka – stoji u saopštenju.

Povezana vest:  El Šaravi: Želim da ostanem u Milanu