FSS_logoUvedene Mere za primenu-ostvarivanje Statuta u FS Beograda

 

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koja je održana u Beogradu a kojoj je predsedavao Tomislav Karadžić, analizirana je aktuelna situacija u Fudbalskom savezu Beograda i na osnovu izvedenih zaključaka donesene su i adekvatne odluke.

Članovi Izvršnog odbora FS Srbije najpre su prihvatili informaciju o aktuelnoj situaciji u FS Beograda, a tom prilikom je konstatovano da u ovom Savezu postoje mnogi sukobi, nepravilnosti u radu i grubo kršenje odredbi Statuta FS Srbije. Takođe, sagledani su svi aspekti važni za donošenje najbolje odluke, bazirani na iscrpnom izveštaju o situaciji u FS Beograda.

Pre donošenja odluke članovi Izvršnog odbora FS Srbije naglasili su očekivanja da svi članovi fudbalske organizacije sa teritorije FS Beograda pokažu svesnost delikatnog trenutka i da učine sve da se kriza u FS Beograda uspešno i brzo prevaziđe. Sve to se čini u cilju stvaranja uslova za normalan rad i funkcionisanje FS Beograda.

Povezana vest:  Ferguson: Šokiran sam pojavom rasizma u Premijer ligi

Delujući u tom smeru, članovi Izvršnog odbora FS Srbije pozivaju i apeluju na fudbalske radnike sa teritorije FS Beograda da ulože dodatne napore u prevazilaženju krizne situacije.

Na osnovu te analize, kao i na osnovu odredaba Članova 46, 79. i 80. Statuta Fudbalskog saveza Srbije („Fudbal“, vanredni broj 1/2007) i Zaključaka povodom Informacije o aktuelnoj situaciji u Fudbalskom savezu Beograda, članovi Izvršnog odbora FS Srbije su na današnjoj sednici doneli odluku o uvođenju Mera za primenu Statuta u Fudbalskom savezu Beograda. Ova odluka je donesena zbog konstatovanih grubih povreda Statuta FS Srbije, unutrašnjih sukoba, nepravilnosti u radu i poremećaja u takmičenju pod ingerencijom FS Beograda.

Skupština i Izvršni odbor FS Beograda i skupštine strukovnih udruženja (Udruženje trenera i Udruženje sudija) suspenduju se i njihovu funkciju preuzima Privremeni organ rukovođenja, koji će svoju funkciju u cilju uspostavljanja normalnih uslova za rad, obavljati u narednom periodu.

Povezana vest:  Čeferin: Lige su spremne za utakmice iza zatvorenih vrata

Formiran je i Privremeni organ rukovođenja u FS Beograda, koji će do kraja svog mandata obavljati sve poslove u vezi rukovođenja i organizacijom rada u FS Beograda, a koji ima sledeći sastav:

1. Goran Milanović – predsednik

2. Ratomir Babić – potpredsednik

3. Jovan Šurbatović – potpredsednik

4. Nebojša Ivković – član

5. Milivoje Mirkov – član

6. Dejan Delević – član

7. Slobodan Simić – član

Privremeni organ rukovođenja u FS Beograda vodiće naročito računa o sledećem:

– Preuzeće sve ingerencije Skupštine i Izvršnog odbora u rukovođenju FS Beograda i strukovnim udruženjima

– Pokrenuće postupak za usaglašavanje odredaba Statuta FS Beograda i statuta strukovnih udruženja sa Statutom FS Srbije

– Izvršiće reviziju celokupnog materijalno-finansijskog poslovanja FS Beograda, putem angažovanja finansijskih eksperata, odnosno nezavisnog revizora, sačiniće finansijski plan poslovanja do kraja 2010. godine i izvršiće finansijsku konsolidaciju Saveza

Povezana vest:  Mamić:Vučić me pitao kada ću doći u Zvezdu

– Izvršiće usaglašavanje unutrašnjih akata FS Beograda sa zakonskim odredbama iz te oblasti

– Pripremiće proceduru, kriterijume, rokove i normativna akta za sprovođenje vanrednih izbora, organizovaće i kontrolisaće prevremene izbore na čitavoj teritoriji FS Beograda, kao i izbore u strukovnim udruženjima.

Uz to, Privremeni organ rukovođenja će svojim aktima vršenje određenih poslova poveriti ili novim privremenim organima i komisijama ili već postojećim organima i telima u okviru FS Beograda.

Privremeni organ rukovođenja će, na osnovu Odluke, redovno podnositi izveštaje Izvršnom odboru FS Srbije, odnosno Odboru za hitna pitanja FS Srbije, dok će po potrebi biti organizovani i zajednički sastanci. Ovaj organ je dužan da Plan aktivnosti za prevalilaženje problema u FS Beograda, sa tačnim rokovima, prezentira Izvršnom odboru FSS i javnosti po hitnom postupku.

Pomenuta Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavljuje se u Službenom listu FS Srbije „Fudbal“.