partizan_slavlje_helsinkiLIGA ŠAMPIONA, SRPSKI MEDIJI

Partizan vest dana za beogradske novine

 

Vest dana za beogradsku štampu danas je plasman fudbalera Partizana u Ligu šampiona, pošto je to jedina vest koja se našla na naslovnim stranama svih novina.

“Partizanov bingo Liga šampiona“ naslov je sportskog lista Sport, koji je iskoristio prvu i poslednju stranu za njega, objavljujući fotografije trijumfa fudbalera u Briselu, kao i slavlje navijača na ulicama Beograda.

Šampion Srbije pobedio je juče na penale belgijski Anderleht, pošto je u regularnom delu bilo 2:2, koliko je bilo i u prvom meču.

Povezana vest:  Trener Liona: Golman Loris najzaslužniji za polufinale

Oba gola za Partizan i prvi penal u seriji postigao je Kleo, čija fotografija zauzima veći deo Sportskog žurnala, ispod naslova „Partizanovi penali sreće“.

„LIGA ŠAMPIONA UŽIVO!!!“, prve su reči Žurnalovog izveštaja iz Brisela, ispisane velikim slovima, sa tri znaka uzvika.

„Ponovo će zastava prestižnog takmičenja da se vijori na centru stadiona u Humskoj 1, opet će sa razglasa da se čuje očaravajuća melodija elitnog kupa, još jednom će u Beograd da dolaze velikani, a dočekivaće ih jedan naš – Partizan“, pisao je egzaltirani Žurnalov novinar.

Povezana vest:  Savić menja Vidića u Junajtedu?

Politika je posvetila pune dve strane plasmanu crno-belih u najbolje evropsko klupsko takmičenje, a list je naveo da je „došlo vreme za novu radost“, kao i da se Partizanu vratilo ono što je izgubio u duelu sa Artmedijom, kada je posle izvođenja penala ostao bez Lige šampiona.

Tabloidni list Alo! posvetio je celu naslovnu stranu uspehu Partizana. Pola naslovnice zauzima fotografija Klea i igrača ispod naslova „Crno-belo čudo u Briselu“, a drugu polovinu fotografija devojke u toplesu uz citat „Kleo, ovo je samo za tebe“.

Povezana vest:  Runi: Osam bodova nije velika prednost, možemo do titule

Naslov Presa je samo „Šampioni!“, a list je ocenio da je ovo „istorijski uspeh“.

Blic je, uz fotografije slavlja igrača na stadionu i Klea koji postiže gol, objavio „Liga šampiona se ponovo igra u Beogradu“.