Mbark_Boussoufa_ANDRLEHTBusufa očajan zbog promašenog penala

 

Fudbaler Anderlehta Mbark Busufa rekao je danas da je očajan zbog toga što je u poslednjoj seriji promašio penal protiv Partizana, u revanš utakmici plejofa za plasman u Ligu šampiona, nakon čega su crno-beli pobedili.

Partizan je sinoć u Briselu posle izvođenja jedanaesteraca pobedio Anderleht sa 5:4 i plasirao se u Ligu šampiona. Posle 90 minuta i produžetaka bilo je 2:2, pa su pobednika odlučili jedanaesterci. Busufa je u poslednjoj, petoj seriji šutirao preko gola i doneo crno-belima plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

Povezana vest:  Fudbalski turnir „Čukarica 2011” od 6. februara do 6. marta na Adi Ciganliji

-Ne mogu da se setim kada sam poslednji put promašio penal. Nisam uspeo da postignem gol u najvažnijem trenutku, to je veliki udarac za mene – rekao je Busufa za klupski sajt.

-Gubili smo sa 0:2 i uz velike napore smo uspeli da izjednačimo. Oba tima su promašila po dva penala, pre nego što je Partizan bio precizan u petoj seriji. Posle toga, na mene je došao red da izjednačim, ali nisam uspeo. Veoma sam razočaran što nisam uspeo da produžim ispucavanje – dodao je marokanski fudbaler.

Povezana vest:  Van Gal planira još jedan ugovor do kraja karijere

Busufa je rekao da ne želi da traži izgovore za promašaj, ali da je loše šutirao zbog lošeg terena.

-Teren oko bele tačke je bio užasan, ali to nije izgovor. Nismo uspeli da ostanemo mirni u završnici i to nas je koštalo. Svi smo tužni što nismo uspeli da uđemo u Ligu šampiona – rekao je Busufa.

Povezana vest:  Južni Beograd na vrhu Planetwin365 superlige