Super_Cup_EvropskiInter i Atletiko sutra biju bitku za krunu evropskog Superkupa
Pobednik Lige šampiona Inter i pobednik Lige Evrope Atletiko Madrid u petak će se u Monaku na stadionu Louis II boriti za prvi evropski trofej sezone, evropski Superkup.
Uoči utakmice većina stručnjaka u ulogu favorita gura italijanskog šampiona koga nakon odlaska Žozea Mourinja u Real Madrid vodi bivši menadžer Liverpula Rafael Benitez.
-Bilo bi sjajno otvoriti sezonu trofejom. Bila bi to potvrda da smo dobro i kvalitetno radili – rekao je Benitez najavivši sastav s tri napadača – Diegom Militom, Goranom Pandevom i Samuelom Eto’om.
U suparničkim redovima su svesni kako je Inter u ovom trenutku kvalitetniji, međutim, Atletikov trener Quique Sanchez Flores smatra kako je u jednoj utakmici sve moguće.
-Bez ikakve sumnje Inter je kvalitetniji, međutim u jednoj utakmici sve je moguće. Ukoliko se postavimo hrabro i čvrsto možemo do pobede – smatra Sanchez Flores.
Pobednik Superkupa dobitće 2.5 miliona evra nagrade, dok će poraženi dobiti dva miliona evra.
Ni Inter, ni Atletiko Madrid do sada nisu osvojili Superkup. Rekorder s pet naslova je Milan, dok su Barselona i Liverpul slavili po tri puta.
Povezana vest:  Janko se povredio, vraćen Majerhofer