eduardo_da_silvaLIGA ŠAMPIONA
Eduardo da Silva Neću slaviti ako dam gol Arsenalu
Žreb Lige šampiona održan u četvrtak u Monaku igrom je slučaja spojio u istu grupu Arsenal i Šahtjor, bivši i aktuelni klub hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve.
Reč je o grupi H u kojoj se osim spomenutih glubova nalaze još i naš Partizana i prvak Portugala Braga, a svoj je komentar ovakvog žreba za The Mirror dao Eduardo:
-Biće za mene posebno da se vratim u London i vidim Arsenalove navijače. Ali ako postignem gol mislim da neću slaviti iz poštovanja. Navijači su bili jako dobri prema meni kada sam slomio nogu, ali nisu videli ono najbolje od mene.
Hrvatski napadač u letnjem prelaznom roku napustio je Arsenal nakon tri sezone provedene u klubu, a Šahtjor ga je doveo uz odštetu od nekih šest miliona funti. Utakmica Arsenala i Šahtjora u Londonu na rasporedu je 19. oktobra u sklopu 3. kola LŠ.
Komentar žreba za internet stranu Šahtjora dao je i kapiten kluba i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.
-Zadovoljan sam sa grupom, iako ona nije laka. Arsenal igra jako dobar fudbal, Braga je izbacila Sevilju i to je dokaz njenog kvaliteta, a današnji Partizan nije onaj isti s kojim smo igrali pre godinu dana. Otad su se pojavili novi, talentovni igrači. Znamo da će biti teško, ali to je Liga šampiona i tu nema lakih pobeda. Mislim da smo zaslužili da nastupiti na ovom turniru, a i naši navijači su to zaslužili. Radujemo se njihovoj podršci – izjavio je Srna, koji je također upitan da li je razgovarao s Eduardom nakon žreba oko svrstavanja u istu grupu s Arsenalom.
-Gledali smo žreb zajedno. Kada je postalo jasno da smo u istoj grupi s Arsenalom, poslao je SMS Cesku Fabregasu.
Ipak, sadržaj poruke Srna nije otkrio.
-Dudu mi nije rekao. Dobio je odgovor ubrzo, ali nije odmah pročitao poruku. Rekao je samo da je to poruka od Fabregasa i nastavio je da gleda žreb.
Povezana vest:  Lalatović: Nije bilo lako, pokazali smo da smo prava ekipa