FUDBALSKA-LOPTAFulam doveo Salsida iz Ajndhovena

 

Engleski prvoligaš Fulam potpisao je danas trogodišnji ugovor sa odbrambenim fudbalerom Karlosom Salsidom, koji je do sada igrao za PSV Ajndhoven.

Klub iz Londona nije u saopštenju naveo koliko je obeštećenje za meksičkog reprezentativca, ali su mediji naveli da ono iznosi oko 1,6 miliona funti.

Povezana vest:  Vidić prihvatio uslove Mančester junajteda

-Uvek sam želeo da igram u Premijer ligi. Sezona je već počela, tako da znam da ću morati vredno da radim da bih se brzo prilagodio i pomogao timu – rekao je Salsido.

Defanzivac Meksika odigrao je 77 utakmica za nacionalni tim, uključujući i sve mečeve na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kome je njegov tim ispao u osmini finala od Argentine.

Povezana vest:  Dejan Bajić iz Beške stigao na ostrvo ruma, atletike i regea

Klupsku karijeru počeo je u Gvadalahari, a u PSV je prešao 2006. godine. Odigrao je više od 100 utakmica za tim iz Ajndhovena i dva puta je osvajao prvenstvo Holandije.

-Karlos je raznovrsni defanzivac koji može da igra na nekoliko pozicija. Drago mi je da smo uspeli da dovedemo izuzetno kvalitetna pojačanja tokom ovog prelaznog roka – rekao je trener Fulama Mark Hjuz.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Partizan - Nefči bez golova na poluvremenu