Super_Cup_EvropskiSUPERKUP EVROPE

Atletiko Madrid osvojio Superkup Evrope

 

Fudbaleri Atletika iz Madrida osvojili su večeras Superkup Evrope pošto su u Monaku pobedili Inter sa 2:0. Atletiko je poveo u 62. minutu golom Hosea Antonija Rejesa, a konačan rezultat postavio je Serhio Aguero u 83. minutu utakmice. Inter je u završnici mogao da ublaži poraz, ali je Dijego Milito u 90. minutu promašio jedanaesterac.

Za trofej Superkupa Evrope igraju osvajači Lige šampiona i Lige Evropa iz prošle sezone. Inter je prošle godine trijumfovao u Ligi šampiona, a Atletiko je osvojio Ligu Evropa. Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je za Inter do 69. minuta, kada ga je zamenio Goran Pandev.

Povezana vest:  Konte: Očekujem da Sud ukine moju suspenziju

Inter je bolje počeo utakmicu, u drugom minutu Vesli Snejder je bio u šansi, a minut kasnije dobro je šutirao Dijego Milito, ali se lopta u korner odbila od jednog odbrambenog igrača Atletiko Madrida.

Šampion Evrope je u tim trenucima bio bolji, ali izabranici trenera Rafaela Benitesa nisu uspeli da naprave ozbiljniju priliku. U 29. minutu Inter je mogao da povede, ali je posle kornera koji je izveo Snejder Valter Samjuel glavom prebacio loptu preko gola.

Sredinom prvog poluvremena Atletiko je uspostavio ravnotežu na terenu, imao više loptu u posedu, a ozbiljniji napad izveo je u 34. minutu, kada je posle dodavanja Rejesa napadač Aguero šutirao pored

Povezana vest:  Peres: Bejlov transfer je bio jeftin

stative. Aguero je bio u prilici i u 41. minutu, ali je loše šutirao, daleko preko gola.

Atletiko je nastavio sa dobrom igrom u drugom poluvremenu, a prvu priliku propustio je Rejes u 59. minutu kada je sa ivice šesnaesterca dobro šutirao, ali je golman Intera Žulio Sezar izbacio loptu u

korner.

Tri minuta kasnije Atletiko je poveo. Aguero nije uspeo da zahvati loptu, ali je do nje došao Rejes koji je uspeo da prođe pored defanzivca Intera Majkona i levom nogom poslao u protivničku mrežu. Prvu priliku u drugom poluvremenu Inter je imao tek u 73. minutu kada je Snejeder dodao do Samjuela Etoa, ali je Kamerunac bio neprecizan.

Povezana vest:  Kasalica: Pavićević bi bio pojačanje za Zvezdu

Konačan rezultat postavio je Aguero, u 83. minutu. Simao je prošao Lusija i odlično centrirao do Aguera, koji je bez problema zatresao mrežu. U 90. minutu Raul Garsija je u kaznenom prostoru oborio Pandeva, nakon čega je sudija Masimo Busaka dosudio penal, ali šut Milita odbranio je golman madridskog kluba David De Gea.

Inter tako nije uspeo da osvoji peti trofej ove godine. Plavo-crni su  od vođstvom trenera Žozea Morinja prošle sezone osvojili šampionat i Kup Italije i Ligu šampiona, a prošle nedelje, pod vođstvom Benitesa Superkup Italije, pobedom nad Romom od 3:1.