david_trezege_juventus_2010Trezege posle 10 godina otišao iz Juventusa

 

Italijanski fudbalski klub Juventus i napadač David Trezege sporazumno su raskinuli ugovor, objavljeno je danas na sajtu crno-belih. U saopštenju Juventusa navodi se da je postignut dogovor o raskidu ugovora sa bivšim francuskim reprezentativcem, koji je za 10 godina u crno-belom dresu torinskog tima postigao 171 gol.

Francuski fudbaler će uskoro objaviti u kom klubu će nastaviti karijeru, a mediji spekulišu da će 32-godišnji napadač potpisati za Herkules iz Alikantea. Novi predsednik Juventusa Andrea Anjeli zahvalio je Trezegeu na dugogodišnjoj saradnji.

Povezana vest:  Stojić: Bili smo bolji, zaslužena pobeda nad Radom

-Ja sam, kao i svi navijači Juventusa vezan sa Davida i sve njegove golove koje je za 10 godina postigao za naš klub. Suvišno je pričati o fudbaleru koji prosečno po sezoni postiže 17 golova. Ovo je bila prava ljubavna priča i David će ostati u srcima svih ‘tifoza’ Juventusa – rekao je Anjeli.

Trezege prošle sezone nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, a Juventus nije više želeo da mu plaća godišnju platu 5,7 miliona dolara, koliko mu je sledovalo prema ugovoru. Trezege je 2000. godine iz Monaka prešao u Juventus za koji je odigrao ukupno 318 utakmica i postigao 171 gol. On nije želeo da ode iz Juventusa kada je klub, u sezoni 2006-2007, zbog učestvovanja u nameštanju utakmica izbačen u Seriju B.

Povezana vest:  Mediji: Lindegard naslednik Van der Sara

Uprava torinskih crno-belih je u petak uveče potpisala ugovor sa dosadašnjim napadačem Napolija Fabijom Kvaljarelom.