cristiano_ronaldoPovredili se Ćavi, Ronaldo i Dijara

 

Španska liga počela je uverljivom gostujućom pobedom Barselone (3-0 kod Rasing Santandera) i remijem Real Madrida na strani (0-0 kod Majorke).

Iako je, razumljivo, aktuelni prvak Barselona imala više razloga za zadovoljstvo, i jednima i drugima smrknulo se posle utakmica, a moglo bi se isto dogoditi i selektorima reprezentacija za koje igraju.
Katalonski klub bio je primoran iz igre izvaditi Ćavija zbog povrede Ahilove tetive leve noge. Ozbiljnost povrede još uvek nije poznata, ali pretpostavlja se da je iz igre izašao zbog straha da mu se zdravstveno stanje ne pogorša. Ako se zna da Karles Pujol u ovoj utakmici nije ni nastupio (list leve noge) onda bi to moglo da predstavljla problem sleketoru svetskih i evropskih šampiona Visenteu del Boskeu pri sastavljanju tima za kvalifikacioni susret za Euro 2012. protiv Lihtenštajna, kao i prijateljsku utakmicu protiv Argentine.
U „kraljevskom klubu“ također se povećao spisak povređenih Kristijano Ronaldo dobio je nekoliko udaraca u desni skočni zglob zbog čega mu slede lekarski pregledi. Pokažu li oni da je povreda zabrinjavajuća Ronaldo će moguće propustiti portugalske ispite protiv Kipra i Norveške kroz kvalifikacije za odlazak na evropsku smotru 2012. godine.
Lasana Dijarra, pak, mogao bi zabrinuti Francusku. Kod njega je u pitanju povreda zadnje lože desne noge i također mu slede dodatne pretrage kod klupskog lekara.

Povezana vest:  Bekvalac: Podrška publike važna za pobedu nad Donjim Sremom