uefa-euro-2012-logoKVALIFIKACIJE EURO 2012
Grupa C: Italija pobedila u Talinu, Severna Irska u Mariboru
Fudbalske reprezentacije Srbije, Italije i Severne Irske ostvarile su pobede na večerašnjim utakmicama Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.
Srbija je u Toršavnu savladala Farska Ostrva golovima Danka Lazovića u 14, Dejana Stankovića u 18. i Nikole Žigića u prvom minutu sudijske nadoknade.
Italija je u Talinu pobedila Estoniju, iako su domaći poveli pogotkom Sergej Zenjova u 31. minutu. Preokret i tri boda Italiji doneli su golovi Antonija Kasana i Leonarda Bonučija u samo četiri minuta – u 60. i 63.
Severna Irska je neočekivana slavila na gostovanju kod Slovenije u Mariboru – 1:0. Pobednički gol postigao je rezervista Kori Evans u 70. minutu.
Tri boda na tabeli Grupe C sada imaju Srbija, Italija, Severna Irska i Estonija, koja je u avgustu u prvom meču kvalifikacija, takođe u Talinu, savladala Farska Ostrva sa 2:1, pošto je oba gola postigla u sudijskoj nadoknadi.
Sledeće utakmice igraće se u utorak, kada će Srbija u Beogradu ugostiti Sloveniju, a Italija u Firenci ekipu Farskih Ostrva.
Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Matić: Ne treba da slavimo ali moramo da budemo zadovoljni bodom