miralem sulejmaniKVALIFIKACIJE MLADIH ZA EP

Srbija i Hrvatska podelile bodove u Kragujevcu

 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je danas u Kragujevcu nerešeno 2:2 protiv selekcije Hrvatske u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine. „Orlići“ su još ranije ostali bez šansi za plasman na završni turnir, dok je Hrvatima i bod bio dovoljan za osvajanje prvog mesta u Sedmoj grupi kvalifikacija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Bajern igra za treću pobedu u grupi, Roben za rekord

Domaći tim poveo je već u trećem minutu, nakon što je Miralem Sulejmani uposlio Stefana Šćepovića, a ovaj sa 18 metara poslao loptu u mrežu preko istrčalog Ivana Kelave. Hrvatska je na izjednačenje čekala do 11. minuta, kada je posle kornera sa desne strane, najviši u skoku bio Ivan Perišić koji je glavom sa nekoliko metara savladao Branislava Danilovića.

Povezana vest:  Vidićev agent: Nemanja je uzbuđen zbog prelaska u Inter

Perišić je i u 30. minutu, na identičan način posle kornera i loše reakcije odbrane Srbije, matirao Danilovića i doneo vođstvo Hrvatskoj.

Konačan rezultat u 82. minutu, posle asistencije Nenada Marinkovića, postavio je Filip Đuričić udarcem sa desetak metara. U poslednjem kolu kvalifikacija reprezentacija Srbije u utorak gostuje na Kipru.