nikolas_anjelka_i_hektor_moreno_fra_maksNikolas Anjelka: Neću se predomisliti, sa reprezentacijom je gotovo!

 

Čelzijev napadač Nikolas Anjelka izjavio je da sigurno neće promeniti svoju odluku o završetku karijere u francuskoj reprezentaciji, koju je doneo tokom Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Napadač Čelzija je, podsetimo, na poluvremenu utakmice Francuska – Meksiko na Mundijalu vređao tadašnjeg selektora Rejmonda Domeneka zbog čega je i proteran iz reprezentacije.

Povezana vest:  Mesi postigao 76. gol u sezoni i prestigao Pelea

U avgustu je kažnjen sa zabranom igranja na 18 sledećih reprezentativnih utakmica. Ali, Anjelka je i pre te kazne obavestio javnost da više ne planira igrati za trikolore. U razgovoru za France Soir podvukao je da se po tom pitanju ništa nije promenilo.

-I službeno sam se oprostio od reprezentacije. Siguran sam 100% da se neću predomisliti. Nakon onoga što se dogodilo 19. juna, nema nikakve šanse za moj povratak. Oni koji čitaju novine znaju da sam zatvorio to poglavlje – poručio je 31-godišnji napadač koji je, podsetimo, nakon izrečene suspenzije od 18 utakmica u nacionalnom timu, podrugljivo komentarisao rad Francuskog fudbalskog saveza, čija mu je Disciplinska komisija odredila kaznu.

Povezana vest:  Kejta ide iz Barselone u kineski Dalijen

-To je gomila klovnova, smešni su. Drastično kažnjavaju igrača koji ionako više ne želi igrati za reprezentaciju – tada je govorio.

-Oprostio sam se od francuske reprezentacije, ali ću i dalje igrati za plave. Ali, samo u Čelziju – zaključio je Anjelka.