matjaz_kek_selektor_slovenijeKVALIFIKACIJE EURO 2012

 

Kek: Nismo došli u Beograd sa belom zastavom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek ocenio je danas da je Srbija favorit u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, ali da se njegova ekipa neće unapred predati pošto želi da ostvari pozitivan rezultat u Beogradu.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije igraju sutra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde utakmicu drugog kola Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

-Srbija je favorit pošto igra na svom stadionu u Beogradu. Izgubili smo u prvom meču u Mariboru pa želimo pozitivan rezultat u sutrašnjem meču. Nema povređenih, svi igrači su spremni. Nismo

Povezana vest:  Pujol zbog operacije kolena propušta Evropsko prvenstvo

došli u Beograd sa belom zastavom – rekao je Kek na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija je u prvoj utakmici u petak pobedila Farska Ostrva sa 3:0, dok je Slovenija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počela porazom od Severne Irske od 0:1.

Kek je rekao da njegova ekipa mora da iskoristi svoj kvalitet kako bi ravnopravno odigrala utakmicu sa Srbijom.

-U timu Srbije su poznati i kvalitetni igrači, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Oni imaju prednost, ali obaveza naše reprezentacije je da dobro odigra i iskoristi kvalitet koji poseduje –

Povezana vest:  Ljajić se zbog povrede vraća u Italiju

rekao je on.

Za sutrašnju utakmicu najavljen je dolazak nekoliko stotina navijača iz Slovenije, a Kek je na šaljiv način istakao da očekuje njihovu pomoć.

-Nadam se da nisu došli u Beograd samo zbog splavova i ćevapčića, već da nas podrže i prenesu nam pozitivnu energiju – rekao je on.

Kapiten Slovenije Robert Koren rekao je da očekuje težak meč, ali da će njegov tim pokušati dobro da odigra i popravi utisak iz prve utakmice.

Povezana vest:  Platini: Borba protiv rasizma teška i naporna

-Protiv Severne Irske nismo bili uspešni, a pokušaćemo sutra da ispravimo stvari koje su bile slabe. Ovo će biti drugačija utakmica, trenirali smo kvalitetno i maksimalno smo spremni. Očekujem težak

meč, ali uradićemo sve da ostvarimo dobar rezultat – rekao je Koren.

-Nikada nisam igrao na ‘Marakani’, ali ne plašim se atmosfere. Posle poraza od Severne Irske svi su nas kritikovali, ali u fudbalu postoje usponi i padovi, ali naša ekipa je dovoljno iskusna da sve

prevaziđe – dodao je on.