aleksandar_stanojevic_vs_helsinkiStanojević: Utakmica protiv Rada važnija od Lige šampiona

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je njegovoj ekipi naredna prvenstvena utakmica protiv Rada važnija od takmičenja u Ligi šampiona, koje počinje sledeće nedelje.

-Očekujem da u subotu bude dobra utakmica protiv Rada. To je ekipa koja želi da se nadigrava, ima mnogo mladih fudbalera i izuzetno je poštujem. Ovaj meč nam je važan jer želimo da napravimo dobru atmosferu pred početak Lige šampiona – izjavio je Stanojević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Rumenige: Bajern odlučuje o Riberiju

Partizan je u prva tri kola osvojio maksimalnih devet bodova, a sledeće srede crno-beli gostuju u Donjecku protiv ukrajinskog Šahtjora.

-Ovih dana se sve češće se pominje Šahtjor, ali moji igrači moraju da razmišljaju samo o prvoj sledećoj utakmici. Zadatak trenera je da razmišlja o svim utakmicama koje dolaze. Već sada znam kako ćemo se spremiti za naredne tri utakmice – istakao je Stanojević.

Šef stručnog štaba Partizana dodao je i da je evidentan pomak u radu Portugalca Almamija Moreire.

-Ima pomaka u odnosu Morerire prema ostatku tima. Na jučerašnjem treningu je bio odličan, ali je na kraju osetio bol u nozi. Ipak, i danas je radio sa loptom. Jedva čekam da se vrati, svaki igrač nam je potreban – naveo je on.

Povezana vest:  Kardif pun ljudi pred finale Lige šampiona

Stanojević je rekao i da nije za to da Brazilac Kleo zaigra u reprezentaciji Srbije, iako smatra da je taj igrač jedan od najzaslužnijih za plasman Partizana u Ligu šampiona.

-Ne treba da objašnjavam koliko on znači ovoj ekipi… Ma držao bih njegovu sliku na zidu da je gledam svaki dan. On je fantastična ličnost i veliki profesionalac. Ipak, nisam za to da bilo koji stranac, ne samo Kleo, igra za reprezentaciju iako sam siguran da on može da pomogne ekipi – objasnio je Stanojević.

Povezana vest:  Vojvodina pobedila Rad u derbiju 25. kola Super lige

Trener Partizana na subotnjoj utakmici protiv Rada možda neće moća da računa na napadača Ivicu Ilieva koji oseća bol u listu, dok bi za crno-bele mogao da debituje mladi štoper Stefan Savić.

Utakmica četvrtog kola Super lige Partizan-Rad igra se u subotu od 19 sati na stadionu u Humskoj.