nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA
Hofenhajm naneo Šalku treći poraz u tri utakmice
Fudbaleri Šalkea nastavljaju s izuzetno lošim startom u novoj sezoni Bundeslige. Iza njih je treća utakmica, ali i treći poraz.
U prvom susretu 3. kola Bundeslige Hoffenheim je na svom terenu s 2-0 pobedio ekipu iz Gelzenkirhena, koja je inače aktualni vicešampion nemačkog prvenstva. I dok Šalke ima tri poraza na startu, Hofenhajm ima tri pobede.
Za Šalke je debitovao i pojačanje iz Milana, Holanđanin Klas-Jan Huntelar, ali može se reći da ga je u svemu onemogućio hrvatski fudbaler Josip Šimunić koji je svih 90 minuta bio stub domaće odbrane.
Šalke je bolje počeo utakmicu, pa su meč otvorili s dve-tri poluprilike, ali kako je vreme odmicalo tako je domaćin postajao sve konkretniji i opasniji po Nojera.
Vorsah je u 37. minuti sjajno reagovao na jednu ubačenu loptu, pa je sa pet-šest metara glavom uhvatio Nojera na krivoj nozi i pogodio za 1-0. Iako je Šalke u drugom delu pokušavao da izjednači, a pre svega je Raul imao dve lepe prilike, pogodak se dogodio na drugoj strani.
U sudijskoj nadoknadi je Sead Salihović odlično izveo slobodni udarac, a lopta se uz pomoć stative i nespretnog golmana Nojera odbila u mrežu.
Bundesliga, 3. kolo:
Hofenhajm – Šalke 2-0 (Vorsah 37, Salihović 90+1)
Tabel 1. Hofenhajm 9, 2. Kajserslatern 6 (-1), 3. Majnc 6 (-1), 4. Hamburg 6 (-1), 5. Hanover 6 (-1)…, 17. Šalke 0…
Povezana vest:  Bogićević: Pobeda nad Pazarom prioritet zbog opstanka