Theofanis_Gekas_ajntrahtNEMAČKA LIGA
Ajntraht ubedljivo do prvenca, porazi Volfsburga i Štutgarta
Fudbaleri Ajntrahta pobedili su danas u gostima Borusiju Menhengladbah sa 4:0 u trećem kolu prvenstva Nemačke, dok su serije poraza nastavili Štutgart i Volfsburg.
Ajntraht iz Frankfurta je u Menhenegladbahu do ubedljive pobede došao pre svega zahvaljujući dvostrukom strelcu Teofanisa Gekasa u 35. I 64. minutu.
Protivničku mrežu po jednom su zatresli Benjamin Koler u 24. I Patrik Ohs u 50. minutu.
Borusija je u Dortmundu savladala Volfsburg sa 2:0, a golove su postigli Nuri Sahin u 50. i Šinji Kagava u 67. minutu. Ekipi iz Dortmunda to je druga pobeda, dok je Volfsburg upisao treći poraz.
Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za tim iz Dortmunda.
Ni ekipa Štutgarta na gostovanju kod Frajburga nije uspela da izbegne treći prvenstveni neuspeh.
Gosti su dobro počeli i poveli preko Pavela Pogrebnjaka u 27. minutu, ali je Frajburg pogocima Papisa Sisea u 58. i Julijana Šustera u 71. minutu došao do preokreta.
Ekipa Hanovera je na svom terenu protiv Bajera iz Leverkuzena vodila sa 2:0, ali su gosti na kraju osvojili bod.
Domaćin je vodio pogocima Didijea Konana u 20. i Mohameda Abdulaea u 50. minutu. Bajer se nije predavao, u 62. minutu Eren Derdijuk je smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Patrik Holms u poslednjm minutu.
Fudbaleri Hamburga odigrali su kod kuće 1:1 protiv Nirnberga. Domaći su poveli golom Jorisa Matijsena u 61. minutu, a bod Nirnbergu doneo je Havijer Pinola iz penala u 82. minutu.
Igrač Hamburga i reprezentativac Srbije Gojko Kačar u igru je ušao u 86. minutu umesto Džonatana Pitroipe.
Povezana vest:  MOZZART ZLATNA LIGA, Remizirali PKB i Telekom