kamara_i_boja_fk_partizanPartizan ubedljiv protiv Rada
Fudbaleri Partizana ubedljivo su večeras u Beogradu pobedili ekipu Rada sa 3:0 u četvrtom kolu Super lige i sačuvali lidersku poziciju na tabeli srpskog prvenstva.
Najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je Pjer Boja, dvostruki strelac i asistent kod trećeg gola Partizana, koji je postigao Radosav Petrović.
Istakla su se i druga pojačanja Partizana iz letnjeg prelaznog roka. Prvi gol je namestio Medo Kamara, a drugi Džozef Kizito. Oba puta siguran egzekutor bio je Boja, koji je igrao prvu takmičarsku utakmicu po povratku u Partizan.
Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da Marko Šćepović u prvom poluvremenu nije propustio tri odlične prilike, odnosno da mu golman Rada Milan Borjan nije svaku put odbranio šuteve.
Nemanja Tomić je, takođe, u 23. minutu iz slobodnog udaraca pogodio prečku.
Mrlju na trijumf ostavila je povreda kapitena Partizana Mladena Krstajića, kome je u jednom duelu u prvom poluvremenu polomljen nos.
Partizan je posle četiri kola Super lige, u kojima je ostvario četiri pobede, sam na čelu tabele sa 12 bodova, tri više od Vojvodine, koja je ranije danas u Beogradu savladala Čukarički sa 2:0 golovima Antvija Jaoa i Miroslava Stevanovića.
Istim rezultatom je Inđija, debitant u Super ligi, savladala Jagodinu, pošto su pogotke postigli Milan Bubalo i Sebastijan Bareiro i svom timu donele prvu pobedu u sezoni.
Bez pogodaka su završene utakmice Sloboda Sevojno – Borac i Javor – Smederevo.
Pobedu je ostvario i Spartak, koji je u Kragujevcu savladao Metalac sa 1:0.
Crvena zvezda će sutra gostovati kod BSK-a, a OFK Beograd će putovati u Kulu na megdan Hajduku.
Povezana vest:  PSŽ definitivno bez Kavanija u Leverkuzenu