david_trezeguetTrezege spreman da ponovno igra za Francusku

 

Francuski fudbaler David Trezege (32), koji je ovo leto prešao iz Juventusa u španski Hercules, priznao je u razgovoru za Le Parisien kako bi voleo ponovno da zaigra za reprezentaciju.

Trezege nije bio u dobrim odnosima s bivšim francuskim selektorom Rejmondom Domenekom, tako da je zadnji put u dresu tricolora nastupio pre više od dve godine u prijateljskom dvoboju protiv Engleske.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Većina igrača na SP igra u Evropi

Ali sada kada je za kormilom reprezentacije njegov nekadašnji saigrač Loran Blan, Trezege smatra kako bi ponovno mogao pomoći nacionalnoj ekipi. U Juventusu se prošle sezone nije naigrao, ali nada se da će se u Herculesu, za koji je debitovao u subotu u senzacionalnoj pobedi protiv Barselone na Kamp Nouu (2-0), vratiti u nekadašnju formu.

Povezana vest:  Roma slavila u gradskom derbiju, pobede upisali i Fiorentina, Udineze i Đenova

-Moj prvi cilj je igrati stalno za klub ove sezone, a nakon toga ćemo videti šta će se dogoditi. Znam da Francuska ima talentovane mlade igrače, ali ako me Loran Blan treba, zna da na mene može da računa -rekao je Trezege.

Sjajni napadač je za Francusku odigrao 71 utakmicu i postigao 34 pogotka od kojih je najpoznatiji zlatni gol kojim je 2000. u produžetku doneo svojoj reprezentaciji pobedu protiv Italije (2-1) i naslov evropskog prvaka. Dve godine ranije je s tricolorima osvojio i naslov svetskog prvaka.

Povezana vest:  Buskets: Ne smemo još da se opustimo