nikolas_anjelka_celziLIGA ŠAMPIONA, GRUPA F

Čelsi ubedljiv, autogol za pobedu Spartaka

 

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su počeli takmičenje u Ligi šampiona i u prvom kolu Grupe F u Žilini deklasirali istoimeni slovački tim sa 4:1. Pobedu na startu takmičenja u istoj grupi ostvario je i moskovski Spartak, koji je u Marseju savladao Olimpik sa 1:0 zahvaljujući autogolu Sesara Azpilsuete, čija je loša reakcija na centaršut Dmitrija Kombarova prevarila golmana domaćih Stiva Mandandu.

Povezana vest:  Anri: Ne razmišljam o penziji

Čelsi je mnogo lakše stigao do bodova, pošto je već u prvih 28 minuta meča sa Žilinom stekao prednost od 3:0. Najpre je Mikael Esjen na dodavanje Nikole Anelke u 13. minute postigao prvi gol za londonske „plavce“.

Anelka se potom i sam upisao u listu strelaca, i to dva puta za pet minuta. U 24. minutu je iskoristio dodavanje Florana Malude, a u 28. je prvi stigao do lopte koja se posle šuta glavom kapitena Džona Terija odbila o prečku.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, FIFA najavila istragu protiv Suareza

Danijel Staridž je u u 48. minutu postigao i četvrti gol sa Arsenal posle razmene pasova sa Josijem Benajunom. Žilina je utešni gol postigla u 55. minutu kada je Tomaš Oravec iskoristio nesporazum srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića i golmana Čelsija Petra Čeha.