uefa_logo copyUEFA pokreće istragu zbog „slučaja Bajern“

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da će ispitati tvrdnje da su njeni stručnjaci koji se bave sprečavanjem korupcije izjavili da je Bajern osumnjičen za nameštanje jedne utakmice u Ligi šampiona.

Slavni minhenski klub zbog toga je danas javnom tužiocu u Minhenu podneo krivičku prijavu protiv UEFA i njenih čelnika zbog klevete.

Povezana vest:  Fudbaler u zatvoru 10 meseci zbog mita

U saopštenju UEFA navodi se da „svi razumeju razloge zbog kojih je Bajern tako postupio“, ali generalni sekretar evropske kuće fudbala Đani Infantino kaže da je reakcija Bavaraca ipak bila „preterana“.

Da bi se smirile strasti, predsednik UEFA mišel Platini i Infantino danas su razgovarali sa predsednikom i potpredsednikom Bajerna Karlom Hajncom Rumenigeom i Karlom Hofnerom.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Reprezentacija Australije prva stiže u Južnu Afriku

U saopštenju se navodi da su razgovori bili „veoma konstruktivni“, ali nema nagoveštaja da bi nemački klub mogao da odustane od tužbe protiv UEFA.

Prema pisanju nemačke štampe, Antikorupciona komisija UEFA sumnjiči Bajern da je namerno izgubio protiv Zenita iz Sankt Peterburga u maju 2008. godine.