Cristiano-Ronaldo-001Ronaldo doneo Realu srećnu pobedu

 

Žoze Murinjo tek je počeo svoju odiseju s Realom a već opasno provocira sreću. Njegova je ekipa u trećem kolu Primere izborila tešku pobedu u gostima kod Real Socjiedada.

Slavili su madridski fudbaleri u San Sebastijanu sa 2:1 i zasad izbili na prvo mjesto tabele.

Dvoboj je srećnim pogotkom iz slobodnog udarca u 75. minuti, nakon što se lopta odbila od jednoga domaćeg igrača u živom zidu, odlučio Kristijano Ronaldo. Prvi je to njegov gol za Real ove sezone, te ukupno 27. u 32. prvenstvenom nastupu za kraljevski klub, odnosno 34. u 39. nastupu za Real kad su sva takmičenja u pitanju.

Povezana vest:  Kjelini: Cela Italija je protiv Juventusa

Gosti, inače tek po jalovoj nadmoći u posedu lopte istaknutiji od domaćih fudbalera, poveli su u 51. minuti nakon sjajne individualne akcije Anđela di Marije. Argentinac je pointirao iz driblinga njegovom slabijom, desnom nogom s leve strane svoj premijerni gol za Real.

Deset minuta kasnije, nakon ubacivanja iz skraćenog kornera 19-godišnjeg Francuza Antoinea Griezmana, na 1-1 je spretno, kolenom, izjednačio iskusni napadač Raul Tamudo.

Upravo je levonogi Griezman, mladi francuski reprezentativac, propustio priliku da se proslavi. Već je u ranoj fazi utakmice propustio dva čista zicera, jednom glavom, jednom nogom. Ali, ti ga promašaji nisu obeshrabrili, te je nastavio da preti Ikeru Kasiljasu iz svih mogućih pozicija. Pred kraj dvoboja tako iz jednog centaršuta s leve strane pogodio prečku.

Povezana vest:  Valensija produžila ugovor sa Fegulijem

Realov je golman inače primio svoj prvi pogodak ove sezone baš pri prvoj gostujućoj pobedi Reala.

Najneprijateljskiji je doček od svih Realovih fudbaleri u San Sebastijanu imao Ćabi Alonso. Real Socijedad njegov je matični klub.

Fudbaleri Sportinga u Hihona su odigrali 2-2 s Atletik Bilbaom upropastivši 2-0 vođstvo. Bod je Baskima doneo reprezentativni centarfor Fernando Ljorente postigavši u 58. minuti svoj drugi ovosezonski pogodak.

Povezana vest:  Navijači Galatasaraja pretukli mlade igrače Fenerbahčea

Do prve je pobede na klupi Majorke došao danski trener Mihael Laudrup. Njegova je ekipa u Palmi pobedila Osasunu 2-0.

 

Primera, 4. kolo:

 

Sporting Hihon – Atletik 2-2 (De las Cuevas 12, Sangoy 23 / Gurpegui 28, Llorente 58)

Espanjol – Almeria 1-0 (Callejon 47)

Majorka – Osasuna 2-0 (Chori 25-11m, De Guzman 93)

Real Socijedad – Real Madrid 1-2 (Tamudo 61 / Di Maria 51, Ronaldo 75)

 

Tabela: 1. Real Madrid 7, 2. Atletiko Madrid 6 (-1), 3. Valensija 6 (-1), 4. Espanjol 6, 5. Sevilja 4 (-1)…