igor_campedelli_cesena_predesenikĆesena skromna na prvom mestu Serije A: Još uvek nam je cilj da ostanemo u ligi

 

Na sjajan je način u sezonu Serije A krenula Ćesena. Prošlosezonski drugoligaš trenutno je, nakon tri odigrana kola, vodeća ekipa italijanskog prvenstva.

Nimalo lagan raspored priskrbio je Ćeseni sedam bodova na startu, posle remija s Romom (0:0) te pobeda protiv Milana (2:0) i Leća (1:0). Ipak, pred početak zacrtani planovi se ne menjaju, tvrdi predsednik kluba Igor Kampedeli.

Povezana vest:  Sevilja sa mnogo problema pobedila Espanjol

-Vodeći smo na tabeli, zajedno s Interom? Bolje je reći da smo skupili sedam bodova, od 40-ak koliko želimo, koji bi nam omogućili ostanak u ligi. Osvojene bodove smo i zaslužili – tvrdi.

Ćeseninoj ekipi nije zasmetalo niti to što je u utakmici protiv Leća, u njenoj 36. minuti, sudija pokazao drugi žuti karton Đuzepeu Kolučiju unatoč tomu što je trebao da kazni Juta Nagatoma. I s desetoricom je Ćesena stigla do gola, potom i pobede.

Povezana vest:  Favoriti odradili posao u revanš mečevima

-Naša je snaga u tome što smo nastavili da igramo kao da se ništa nije dogodilo. To nas je ujedinilo, pa smo s igračem manje i bolje zaigrali. Slavimo vođstvo na tabeli, ali gledamo ga tek kroz bodove koji bi nam mogli omogućiti da i sledeće sezone igramo u Seriji A – zaključio je predsednik kluba.

Dobre igre Ćeseninih fudbalera nisu promakle ni selektoru italijanske reprezentacije Ćesaru Prandeliju koji se sprema da poziv u tim uputiti Emanuelu Gijakeriniju.

Povezana vest:  Mpela: Prelazak u Partizan bio bi pravi potez za mene

-Ekipa koja me do sada najviše impresionirala je Ćesena, a u njoj Gijakerini – kaže italijanski selektor.

Morski konjići su trenutačno vodeća ekipaSerije A, sa sedam osvojenih bodova iz tri odigrana kola. Svladali su Leće 1:0, Milan 2:0, a protiv Rome odigrali utakmicu bez golova.

-Dobro igraju. Gijakerini me posebno zanima – ponovio je još jednom Prandeli.

Gijakerini je 25-godišnji napadač, za sada bez nastupa za Azzurre.