logo_crvena_zvezdaLAV KUP SRBIJE

 

Istorijsko gostovanje Zvezde

 

Sutrašnja utakmica šestnaestine finala Kupa Srbije u fudbalu između kraljevačke Sloge i Crvene zvezde prvi je zvanični meč ta dva kluba u više od šezdeset godina njihovog postojanja.

Sve ulaznice namenjene domaćim navijačima planule su čim su puštene u prodaju, a domaćin u saradnji sa policijom preduzima posebne mere bezbednosti.

Član Upravnog odbora Sloge Dragoman Pantelić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su FS Srbije i organi bezbednosti taj susret proglasili za utakmicu visokog rizika.

Povezana vest:  Snejder se vraća u reprezentaciju Holandije

-Već danima sa predstavnicima policije i žandarmerije radimo na obezbeđivanju bezbednosnih uslova. Na ulazu će biti rigorozna kontrola, dakle nema novčića, upaljača ni drugih čvrstih predmeta. Za Zvezdine navijače biće otvoren poseban ulaz na stadion – rekao je Pantelić.

Kapije stadiona, čiji je kapacitet 3.822 mesta, biće otvorene u 13,30 sati i zatvorene 15 minuta pre početka utakmice zakazane za 15,30 sati.

Povezana vest:  Počinje prodaja ulaznica za Vels

Sloga igra u Srpskoj ligi – zapad i u šesnaestinu finala Kupa plasirala se pobedom nad Radničkim iz Niša. U poslednja dva prvenstvena meča Sloga nije pobedila, pa trener Igor Tufegdžić kaže da nije zadovoljan uvertirom pred sutrašnju utakmicu.

-Moji igrači kao da su u mislima već bili u utakmici sa Zvezdom. Nama je prvenstvo važnije, ali ovo je ipak susret sa našim najvećim klubom, najznačajniji u njihovim karijerama. Zato neka se opuste i uživaju u igri – poručio je trener Tufegdžić.

Povezana vest:  Nulta tolerancija za nasilje i proteste

Igarč Sloge Jovica Vasilić vidi šansu svog tima u kontrama.

-Mislim da bismo mogli da izborimo bar nerešen rezultat, pa posle mogu da odluče i penali – kaže Vasilić.

Industrijska ulica u Kraljevu, u kojoj se nalazi stadion Sloge, sutra će biti zatvorena za saobraćaj od 12 do19 časova.